Lounais-Häme

JoMa ja KPL aloittavat sunnuntaina raikkaat pesäpallofinaalit

Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien pelaajista lähes kaikki ovat urallaan uudessa tilanteessa, kun miesten Superpesiksen loppuottelusarja käynnistyy sunnuntaina Kouvolassa. JoMan pelaajista neljällä ja KPL:n pelaajista kahdella on ennen tätä kautta Suomen mestaruus.

– Mestareita on joukkueissa aika vähän, mutta kokeneita pelaajia on sitäkin enemmän ja välieräkokemusta paljon, JoMan lukkari Juha Puhtimäki ennakoi Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Puhtimäki pelaa JoMassa ensimmäistä kauttaan ja oli heti yksi avainpelaajista matkalla loppuotteluihin, joihin JoMa kärkkyi paikkaansa pitkään. Kuudella edellisellä kaudella JoMa hävisi välieräsarjan, mutta sai viidesti voitokkaan päätöksen kaudelleen pronssiotteluissa.

Vuosina 2016 ja 2017 JoMa kukisti pronssiotteluissa juuri KPL:n. Nyt kaksikko mursi Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon menestysrintaman. Suomen mestaruus meni edellisen kerran Vimpelin tai Sotkamon ulkopuolelle vuonna 2008, jolloin Pattijoen Urheilijat juhli mestaruutta.

Vuodesta 2011 lähtien Vimpeli ja Sotkamo ratkoivat joka kausi mestaruuden keskinäisissä loppuotteluissaan.KPL:llä suurempi ottelukuorma


KPL oli loppuotteluiden häviävä osapuoli 2009 ja 2010, kun ensin Sotkamo ja sitten Vimpeli oli vahvempi. Tämän vuoden välierissä KPL tarvitsi viisi ottelua Sotkamon hyydyttämiseen.

– Ei ole takki tyhjä. Virtaahan tästä saa, sitkeästi pelattiin. Neljässä pelissä ensimmäinen jakso hävittiin ja neljässä pelissä toinen jakso voitettiin. Sitten otettiin puhdas voitto. Näitä pelejä jaksaa pelata melkein vaikka joka päivä, KPL-lukkari Janne Kivipelto tuumi.

JoMa lähtee loppuotteluihin pidemmällä valmistautumisajalla, kun se tiputti Vimpelin voitoin 3-0.

– Pieneen tuoreuteen voi vaikuttaa, kun Kopla on pelannut pudotuspeleissä kolme ottelua meitä enemmän. Toisaalta he ovat täydessä pelirytmissä, Puhtimäki sanoi ja korosti ensimmäisen kohtaamisen näyttävän suuntaa ottelusarjalle.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti