Lounais-Häme

Jos kimalle on ihanaa, niin sitten nauretaan - varhaiskasvatuksen näyttely starttaa tapulimakasiinin näyttelykesän

Lasten näkemykset ja kädentaidot pääsevät jälleen oikeuksiinsa Jokioisilla. Asiasta on pitänyt huolen jo vuodesta 2005 katkeamattomana jatkunutta perinnettä kunnioittaen kunnan varhaiskasvatuksen väki avatessaan kesän näyttelykauden Tapulimakasiinissa.

Mäntypuiston eskarilaiset kokivat omia malttamattomuuden ja jännityksen leimaamia hetkiään päästessään katsomaan, miltä omat työt näyttävät pitäjän maamerkkeihin kuuluvan hirsirakennuksen jyhkeiden seinien sisällä. Samalla tulivat katsastetuksi myös kavereiden aikaansaannokset.

 

Heti ensimmäisen näyttelykerroksen aulassa säteili valloittavasti Toimelan eskarilaisten aurinko. Teoksesta sai myös käsityksen sellaisesta asiasta kuin että millainen on kiva kaveri.

-Leikkii mun kanssa, voi askarrella, ei kiusaa, auttaa, on huomaavainen, luki Tilda tiedoksi muillekin kivaksi määriteltävän kaverin ominaisuuksia auringon säteistä.

Suomi 100-juhlavuosi esiintyy näyttelyssä läpikäyvänä teemana, kattaahan aineisto koko viime koko viime syksynä alkaneen kausijakson.

-Tää on mun, toistui monesta suusta Mäntypuiston eskarilaisten ylitettyä kynnyksen, jonka takaa avautui heidän omien Suomi 100-töidensä valloittama huone.

Teeman sinivalkoiset värit puhuivat tunteikasta kieltään heidän kattoon ripustetuista sateenvarjoistaan lähtien.

 

Kunnan varhaiskasvatuksen kesänäyttelyn pystytykseen alkuvuosista lähtien osallistuneet päivähoitajat Johanna Liljaa ja Mia Melander totesivat aineistoa riittäneen jälleen tarjolle Tapulimakasiinin täydeltä kuten aikaisemminkin.

Uudenlaisia tuuliakin he toteavat vuosien varrella lasten töissä havainneensa. Taustalla vaikuttaa osaltaan myös ohjattu kehitys.

-Muutos näkyy ennen muuta lasten oman identiteetin esille tulossa niin heidän näkemyksessään kuin käden jäljessäänkin. Kysymys on siitä, että mitä tehdään ja miten toteutetaan.

Jokioisten kunnan varhaiskasvatuksen tämänkertainen katselmus toteutuu nimellä Jos kimalle on ihanaa, niin sitten nauretaan.

-Kokonaisuus sai nimensä lasten keskuudesta koottujen ehdotusten perusteella ennen kuin he tiesivät millainen kokonaisuus heidän töistään muodostuu, Johanna Lilja toteaa. FL

Jokioisten kunnan varhaiskasvatuksen näyttely Tapulimakasiinissa 17. kesäkuuta asti. Tapulimakasiinin näyttelykausi jatkuu kuvataideyhdistys Kuhankosken Killan kesänäyttelyllä 19.6.–15.7. ja Tapuliryhmän kesänäyttelyllä 17.7.–12.8.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic