Lounais-Häme

Jospak ja HKScan mukana vastuullisuuskisan finaalissa

HKScan on luopunut mustan muovin käytöstä pakkauksissaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
HKScan on luopunut mustan muovin käytöstä pakkauksissaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Jospak ja HKScan on valittu pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisille suunnatun vastuullisuuskilpailun finaaliin. Kilpailuun otti osaa kaikkiaan 27 toimijaa, joista tuomaristo valitsi finaaliin viisi. Valinnoissa kiinnitettiin huomiota vastuullisuuteen, kaupalliseen potentiaaliin, uutuusarvoon ja skaalautuvuuteen.

Jospakin ja HK:n lisäksi 12. maaliskuuta Helsingin Messukeskuksessa ratkeavassa finaalissa kilpailevat Pramia oy ja tytäryhtiö Pramia Plastic oy, Block Solutions oy sekä Pyroll Group oy (osastot 3a11, 3e55).

– Kilpailuun osallistui ilahduttavan paljon erilaisia alan toimijoita, mikä kertoo osaltaan siitä, että vastuullisuus on alalla merkittävä teema. Monet osallistuneet tuotteet ja ratkaisut kannustivat vastuullisuuteen useasta eri näkökulmasta, ja ovat muun muassa läsnä kuluttajien arjessa. Finaaliin valituissa tuotteissa vastuullisuus toteutuu monin keinoin, ja tuotteilla on potentiaalia skaalautua laajastikin, pohtii kilpailun tuomariston puheenjohtaja Paula Eskola.

Jospak on kehitellyt ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.

Finaali käydään PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin PlastExpo-lavalla torstaina 12.3. kello 11.30. Finaalissa kukin osallistuja esittelee tuotteensa tai ratkaisunsa, minkä jälkeen tuomaristo voi esittää tarkentavia lisäkysymyksiä, ja valitsee lopulta kilpailun voittajan. Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron palkintorahan.

Kilpailun raatiin kuuluvat: Vesa Taitto, Muoviyhdistys; Antro Säilä, Pakkausyhdistys; Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto; Juha Ala-Hiiro, Teknisen kaupan liitto; Paula Eskola, Motiva, sekä Marcus Bergström, Messukeskus.

PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuudessa läsnä ovat alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös muovialan ammattitapahtuma PlastExpo Nordic, elintarvikealan FoodTec, graafisen alan Sign, Print & Pack sekä Horeca-alan Gastro Helsinki.

Lue myös: Forssalainen Jospak keräsi miljoonan rahoituksen – Yritys ottaa kasvuloikan kansainvälisillä markkinoilla (FL 18.2.2020)

Lue myöäs: Ruokatalo ottaa käyttöön lajitteluviestit – Forssan tehtaalla pakataan viimeisiä lihoja mustiin muovirasioihin (FL 24.10.2019)

Uusimmat

Fingerpori

comic