Lounais-Häme

Jospak oy aikoo perustaa pakkausmateriaalitehtaan Forssaan

Forssassa toimiva Jospak oy suunnittelee pakkausmateriaalitehtaan perustamista Forssaan.

Yhtiö on kehittänyt pakkausratkaisun, jolla elintarviketeollisuus voi korvata alumiini- ja muovivuoat. Uusi tuote perustuu uusiutuviin raaka-aineisiin ja on kierrätettävä ja ympäristöystävällinen.

Toimitusjohtaja Tarja Nummela sanoo, että parhaillaan yhtiössä on menossa kokeiluvaihe, joka kestää tämän vuoden ajan. Tuotteelle ja valmistusteknologialle on haettu patenttia, ja markkinoille se on tarkoitus saada ensi vuonna.

-Tavoitteemme on kokeiluvaiheen jälkeen rakentaa tehdas Forssaan, josta voimme palvella Pohjois- ja Keski-Euroopan elintarviketeollisuutta. Tämän jälkeen tuotantoa voidaan monistaa Euroopan laajuiseksi. Tavoitteena ovat globaalit markkinat, Nummela toteaa.

Sijoittuminen Forssan seudulle on Nummelan mukaan luontevaa, koska seudulta on hyvät logistiset yhteydet. Forssan seutu on myös keskellä elintarviketeollisuuden toiminta-aluetta.

Jospak oy on toiminut kaksi vuotta, mutta tuotekehitystä on tehty jo kolmen vuoden ajan. Yrityksen juuret ovat pakkausteknologiayritys Jomet oy:ssä. Omiin tiloihin se muutti maaliskuussa.

Kokeiluvaiheessa yrityksen Sortohaan toimipisteessä työskentelee muutama henkilö. Nummelan mukaan tehtaalla on toteutuessaan merkittäviä työllisyysvaikutuksia alueelle, mutta henkilömääristä hän ei vielä puhu.

-Tehtaan rakentamisvaiheeseen pääsyyn vaikuttaa julkiseen rahoitukseen liittyvä päätöksenteko. Siihen toivomme ripeyttä, Nummela lisää.

Jospak oy pääsi mukaan yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan, Kanta-Hämeen Kasvupolkuun. Mukaan valitut yritykset saavat asiantuntijaohjausta esimerkiksi kasvuun, kansainvälistymiseen, myyntiin, rahoitukseen, markkinointiin ja johtamiseen.

-Mukaan pääseminen on hieno asia yrityksellemme, Nummela lisää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic