Lounais-Häme Forssa

Jotain tehdään täällä oikein - kaksi kultaa ja hopeaa finaaleista

Ringettekullasta kamppaili kolme FoPS-kasvattia.
Humppilalaislähtöinen Miranda Uusi-Kämppä oli Nokian kultajoukkueen avainpelaajia. Kuva: Jouni Valkeeniemi
Humppilalaislähtöinen Miranda Uusi-Kämppä oli Nokian kultajoukkueen avainpelaajia. Kuva: Jouni Valkeeniemi/Pakkalan Mediatalo

Nokian Urheilijat voitti viikonvaihteessa naisten Suomen mestaruuden kaatamalla loppuottelusarjassa Lapinlahden Luistin -89:n otteluvoitoin 3–1. Nokian kultajoukkueessa pelasi kaksi FoPS-kasvattia, monivuotinen maajoukkuetaituri Miranda Uusi-Kämppä ja maajoukkueleiritykseen noussut Jenni Linnamäki.

Hopeaa saaneessa LL-89:ssä nähtiin myös forssalaisosaamista, sillä joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Sini Mäkelä pelasi Lapinlahden riveissä erinomaisen kauden.

Nokia oli runkosarjassa omaa luokkaansa. Joukkue voitti 28 pelaamastaan ottelusta 26, hävisi kerran ja pelasi kerran tasan. LL-89 oli runkosarjassa kolmas EKS:n jälkeen.

– NoUn peli rupesi hieman sakkaamaan kauden lopulla, kun yksi joukkueen maajoukkuepuolustajista joutui polvileikkaukseen. Yleensä sentterinä pelaava Mirandakin joutui pakiksi, kertoo Mirandan isä, NoUn ringettejaoston varapuheenjohtaja Heikki Uusi-Kämppä.

Välierissä Nokia kaatoi Lahden, finaaleissa kellistyi Lapinlahti.

– Nokialla on kokenut, pitkään yhdessä pysynyt runko. Alakerta joukkueella on ollut pitkään kova, täksi kaudeksi saatiin tehoja myös hyökkäykseen. Nokia teki runkosarjassa yli 300 maalia ja päästi alle 100, kertoo Uusi-Kämppä.

 

Forssalainen Sini Mäkelä oli tyytyväinen kauteensa. LL-89 pystyi pistämään Nokian ahtaalle.

– Se oli tosi tiukka vääntö, emme päästäneet Nokiaa helpolla. Huonolle ei hävitty, Mäkelä sanoo.

Kolmekymppinen Mäkelä pelasi vahvan kauden Lapinlahden maalivahtina. Hän matkusti Lapinlahden treeneihin ja peleihin Forssasta autolla ja junalla.

– Olihan tämä iso haaste, mutta päätin käyttää mahdollisuuden, kun sellainen tuli.

Kolmen FoPS-kasvatin ringettefinaalit ovat Mäkelän mukaan vahva osoitus FoPSin kasvatustyöstä.

– Jotain täällä on pakko tehdä oikein. Vaikka emme saakaan Forssaan joka vuosi kovaa naisjoukkuetta, nousee täältä jatkuvasti pelaajia maan parhaimpiin joukkueisiin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic