Lounais-Häme

Joukko professoreja, arkkitehtejä ja opiskelijoita tutustuu Forssan seutuun - puntarissa kestävä matkailu

Yli 40 hengen kansainvälinen ryhmä tutkii kestävän ja ekologisen matkailun mahdollisuuksia Forssan seudulla kuluvan viikon ajan. Forssan kaupunginarkkitehti Sirkka Köykkä sanoo workshopin ympärille laaditun monipuolisen ohjelman.

Forssan ja Tammelan kuntien lisäksi workshop-viikon järjestämisessä ovat keskeisesti mukana Tampereen yliopisto, Business Finland, ulkoministeriö ja mm. Eerikkilän urheiluopisto.

Sustainable tourism premises -workshop käynnistyi sunnuntaina vieraiden saapumisella Venesillan leirintäalueelle. Maanantaina iltapäivällä ensimmäisen workshop-päivän jälkeen vieraat tutustuivat Forssan seutuun kaupunkikävelyllä ja tutustumalla Saaren kansanpuistoon ja Kaukolan näkötornin maisemiin.

 

Tänään vieraat tutustuvat Torron kylään ja Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoon. Ohjelmaan kuluu kävelyä pitkospuilla ja käynti Korteniemen tilalla sekä vierailu Eerikkilän urheiluopistoon. Sieltä matka jatkuu Härkätietä Portaan kylään, jossa vieraillaan Nahkurin torpassa. Päivän viimeinen vierailukohde on Tammelan Mustiala.

Workshoppiin osallistujat on jaettu kuuteen ryhmään, jotka tutkivat viikon aikana omia tehtäviään.

 

Kestävälle luontomatkailulle on seutukunnalla tilaus, koska pääkaupunkiseudulla sijaitsevan Nuuksion kansallispuiston kävijämäärät ovat ylittämässä puiston luonnon sietokyvyn ja paine ohjata turistivirtoja muualle on todellinen. Tammelan ylänkö ja Torronsuo ovat säilyttäneet rauhansa ja mahdollisuutensa tarjota luontokokemuksia.

Workshop pyrkii katsomaan alueiden mahdollisuuksia tuorein ja ulkopuolisin silmin. Etsinnässä on viisas vihreys maustettuna kestävällä kehityksellä. Perjantai-iltana työpaja tulee esittelemään tuloksia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti