Lounais-Häme

Joukkueena pelaava Alku kipusi HBA-voitolla jo toiseksi naisten Korisliigassa

Alun peli kulki parhaimmillaan mallikkaasti, vaikka ailahtelujakin oli.
Kauden vahvasti aloittanut Mia Loyd pussitti Alulle nyt 22 pistettä ja vei 11 levyriä.

Mäkelänrinteellä naisten Korisliigassa vieraillut Forssan Alku pelasi nyt enemmän joukkueena kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella. Tästä jo osoituksena sekin, että 62–70-voittaneen Alun pelaajista peräti yhdeksän kirjasi tasapäisessä ottelussa numeroita pistesarakkeeseen. Homma ei ollut enää kiinni pelkästään hyvän duon Kinneston-Loyd suorituksista.

Esimerkiksi Meral Bedrerdtin oli pelitapahtumissa mukana huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Hän uurasti tuloksellisesti ja toi palloa hyvin ylös kirjaten joukkueensa korkeimman syöttömääränkin, kuusi.

– Pelimme kulki tänään parhaimmillaan mallikkaasti, pystyimme pelaamaan puolustuksen sisään hyviä heittopaikkoja. Mutta ailahteluja oli silti liikaa, varsinkin ensimmäisen puoliajan viimeinen kymppi oli tuskainen, sanoi Bedretdin.

Jos oli Alulta tuo jakso vaikea, niin HBA puolestaan oli suorastaan surkea puoliajan jälkeen. Alku vei HBA:n koululaistyttöjä kuudessa minuutissa 17-4 ja näin Forssan 10 pisteen takamatka muuttui johdoksi, mikä säilyi loppuun saakka.

 

Alun Emily Kinneston säilytti liigan riistotilaston ykköspaikan rosvoamalla nyt vastustajalta pallon viisi kertaa. Mia Loyd, nyt 22 pointsia, on hänkin liigan tilastoykkönen pistekeskiarvollaan. Mutta kuten sanottua, koko joukkue oli tänään töpinöissä. Se tietää jatkossa mahdollisuuksien kasvamista.

Koululaisjoukkue HBA on ihme porukka. Se lataa surutta bonuskaaren takaa. Nytkin kolmosia paukeltiin 39, mutta kahden pisteen heittoja oli ainoastaan 28. Ahkerin sutija kaukaa oli Sara Bejedi, joka heitti peräti 17 kolkkia, joista onnistui neljä.

Joukkueen paras pisteissä oli Awak Kuier, 18, kuten myös levyreissä, 9. FL

Asiasanat

Fingerpori

comic

Uusimmat