Lounais-Häme

Joukkuemäärä tuplaantui Forssan katukoriksessa

Koululaisten valtakunnallisen katukoriskiertueen Forssan turnaus pelattiin eilen koleissa, mutta juhlavissa puitteissa.

Turnaus oli ensimmäinen viime viikolla perustetun Forssan uuden koripallon junioriseuran Feeniks Basketin organisoima tapahtuma.

Uuden seuran startti oli komea, kun vuotuisen katukoriskiertueen osanottajamäärä tuplaantui Forssassa viime vuodesta. Vuosi sitten joukkueita oli parikymmentä, mutta nyt 41.

Suurin osa joukkueista tuli forssalaiskouluista, mutta yhdeksän myös Jokioisilta. Eniten joukkueita sai jalkeille Heikan koulu, mutta myös Talsoilassa oltiin aktiivisia. Joukkueita oli myös Kuhalasta, Tölöltä ja Jokioisilta Miinan koulusta.

Turnauksen päätarkoituksena oli hauskanpito liikunnan parissa kavereiden kanssa. Tavoite toteutui, kun mukana oli useita joukkueita, joissa ei ollut lainkaan aktiivipelaajia.

Kaikki joukkueet pelasivat K-Supermarketin parkkipaikalle kyhätyllä kymmenellä kentällä 4-5 peliä. Finaalitkin ehdittiin pelata sopivasti iltapäivän räntä-/lumikuurojen alta mikä olisi toki ollut ainutlaatuinen koriskokemus.

Kolmas-neljäsluokkalaisten 17 joukkueen turnauksen finaalissa Talsoilan Merilehmät voitti Miinan Pomperit 7-4.

Viides-kuudesluokkalaisten 21 joukkueen sarjassa Heikan Sairaan Nopeet voitti loppuottelussa Talsoilan TaKoTyn täpärästi 10-9.

Yläkoulun kolmesta turnausjoukkueesta paras oli Kuhalan Viljadenssit.

Koripalloliiton ja Keskon järjestämä Street Basket kiertää toukokuun aikana 19 kaupungissa Helsingistä Rovaniemelle. Turnaus on vuosien aikana houkutellut katukoreille yli 25 000 koululaista.

Feeniks Basketin tuore puheenjohtaja Kirsi Ylösmäki oli tyytyväinen sekä turnauksen ennätykselliseen osanottoon että järjestelyjen sujuvuuteen.

Feeniks Basketin ”varsinainenkin” toiminta on käynnistymässä jo tällä viikolla.

– Valmentajat kokoontuvat keskiviikkona ja joukkueet ensi viikolla. Ensi kauden joukkueisiin on yhtä lukuunottamatta jo löytynyt valmentajat, Ylösmäki kertoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic