Lounais-Häme

Jouko ja Aila Alhainen viihtyivät Linnan juhlissa ja tanssilattialla – nilkkojen kramppaaminenkaan ei haitannut

Jouko ja Aila Alhainen tapasivat Linnan juhlissa monia tuttuja, joihin ovat tutustuneet luonto- ja ympäristötoiminnassa. Mukana oli myös entisiä ministereitä, jotka ovat olleet vihkimässä Jouko Alhaisen rakentamia ja suunnittelemia lintutorneja.
Jouko ja Aila Alhainen saivat kertoa tunnelmistaan Ylen Linnan juhlista tekemässä televisiolähetyksessä. Kuvakaappaus.

Humppilalaiset Jouko ja Aila Alhainen viihtyivät itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa erinomaisesti.

– Juhlat olivat mukavat. Mukana oli monia näöltä tuttuja ja sellaisia tuttuja, joihin olemme tutustuneet luonto- ja ympäristötoiminnassa. Mukana oli myös entisiä ministereitä, jotka ovat olleet vihkimässä rakentamiani ja suunnittelemiani lintutorneja. Yksi heistä oli Pertti Salolainen, joka on itsekin aktiivinen luonto- ja ympäristöasioissa, Jouko Alhainen kertoo.

Alhaisen mukaan Salolaisen kanssa oli mukava vaihtaa muutama sana ja todeta, että kumpikin osapuoli muistaa ja tunnistaa toisensa vielä hyvin. Myös monien muiden tuttujen kanssa ehti vaihtaa kuulumisia tai ainakin toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää.

Alhaisen mukaan Linnan tarjoilut olivat maukkaita. Kalaruoan ja yrttien ystävänä hänelle maistuivat erityisesti kääretortun näköiset ruoat, joissa oli sisällä kalaa ja jotka oli maustettu luonnonyrteillä.

– Maut olivat ihastuttavia, Alhainen kehuu.

 

Lue myös: Lintumies pukeutuu pingviinipukuun ja juhlii puolisonsa kanssa Linnassa – Alhaiset Humppilasta saivat kutsun

 

Alhaiset maistelivat myös Linnan kuuluisaa boolia, joka ei Alhaisen mukaan ollut liian vahvaa, vaan oikein sopivaa.

Tanssilattia houkutteli Alhaisia illan mittaan tiiviiseen tahtiin, sillä molemmat ovat innokkaita tanssijoita.

– Tanssilattialla oli ahdasta, ja tanssiessa tuli kuuma. Jalkoihin ei tullut rakkoja, mutta nilkat ja varpaat kramppasivat. Olin toki osannut varautua tilanteeseen ja aloittanut jo muutamia päiviä aiemmin magnesium-tablettien ottamisen, mikä esti pahimmat krampit, Alhainen kertoo.

Ilta oli kuitenkin sen verran pitkä ja jalat kovilla, että jatkoille Alhaiset eivät enää lähteneet. He yöpyivät pääkaupunkiseudulla poikansa luona ja pääsivät nukkumaan hieman ennen kello yhtä yöllä.

 

Linnan juhlien teemoihin kuuluivat tänä vuonna ympäristö, ilmasto ja Suomen luonto. Ne ovat Alhaiselle läheisiä aiheita, ja hän uskoo myös siksi saaneensa kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Alhainen on toiminut muun muassa Lounais-Hämeen Lintuharrastajien puheenjohtajana, ja hänen ansiostaan Suomeen on noussut Inarin ja Hangon välille kolminumeroinen määrä lintutorneja. Hänet tunnetaan myös toiminnasta kurkien parissa ja ympäristö-, luonto- ja matkailupalveluihin erikoistuneesta Taigabird Oy -yrityksestä.

Alhainen kertoo olleensa jo kolmisenkymmentä vuotta sitten järjestämässä tilaisuutta, jossa käsiteltiin ilmastonmuutosta.

– Silloin ei vielä puhuttu ilmastonmuutoksesta vaan ilmaston saastumisesta, mutta olen ollut tässä asiassa edelläkävijöiden joukossa.

Alhainen on iloinen siitä, että Linnan juhliin kutsutaan myös tavallisia ihmisiä, jollainen hän kokee vaimonsa kanssa olevansa.

– Juhlat olivat ihana kokemus. Koen, että itsemme lisäksi edustimme juhlissa kuntaamme, seutukuntaamme ja ympäristösektoria. FL

 

Lue myös: Itsenäistä Suomea juhlittiin ympäri Lounais-Hämettä

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic