Lounais-Häme Tammela

Jouko Lehtonen nuorisoseura Auran puheenjohtajaksi: "Nuoria pitää saada enemmän mukaan"

Suunnitelmissa on, että ensi syksynä ryhdytään järjestämään jotakin toimintaa myös nuorille.
– Auran pirttiin hankittiin remontin yhteydessä tuoleja. Osa kävijöistä käyttää mieluummin tuoleja kuin talossa jo ennestään olleita penkkejä, nuorisoseura Auran tuore puheenjohtaja Jouko Lehtonen sanoo. Kuva: Tiina Naula
– Auran pirttiin hankittiin remontin yhteydessä tuoleja. Osa kävijöistä käyttää mieluummin tuoleja kuin talossa jo ennestään olleita penkkejä, nuorisoseura Auran tuore puheenjohtaja Jouko Lehtonen sanoo. Kuva: Tiina Naula

– Nuorisoseuran tehtävänä on järjestää kaikenikäisille ihmisille toimintaa, sanoo Tammelan nuorisoseura Auran tuore puheenjohtaja Jouko Lehtonen.

Vuoden alussa puheenjohtajaksi tullut Lehtonen on tyytyväinen nuorisoseura Auran tilanteeseen, sillä toiminta on erittäin aktiivista ja jäseniä on noin 400.

– Ryhdyin puheenjohtajaksi hyvillä mielin, sillä Aura toimii vireästi. Tapahtumien järjestäminen kuuluu perustoimintaan. Hakkapeliittatapahtuma ja Rauhaniemen kesäteatteri ovat kaksi isoa toimintoamme, jotka sitovat paljon, Lehtonen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Auran pirtin ikkunoiden ulkopuoliset pokat tuunataan, nuorisoseura Auran puheenjohtaja Jouko Lehtonen kertoo. Kuva: Tiina Naula

Nuorisoseura järjestää myös kerhotoimintaa. Tänä vuonna Auran pirtillä on alkanut uutena toimintana lapsille tarkoitettu pieni teatterikoulu, joka järjestetään yhteistyössä Wahren-opiston kanssa. Kerran viikossa kokoontuvassa ryhmässä on mukana kymmenkunta alakouluikäistä lasta.

Jumppaa ja joogaa

– Nuorisoseura järjestää myös viikoittain jumppaa naisille ja miehille, ja lisäksi meillä on joogaryhmä. Naisten jumpassa käy noin 20 osallistujaa ja joogassa hieman vähemmän. Miesten jumppa on hyvin suosittu, sillä kävijöitä on 25–30, ja jotkut ovat olleet mukana alusta asti eli jo 25 vuotta, Lehtonen sanoo.


”Miesten jumppa on hyvin suosittu, sillä kävijöitä on 25–30.”


 

Lehtosen mukaan suunnitelmissa on, että ensi syksynä ryhdytään järjestämään jotakin toimintaa myös nuorille.

– Tavoitteena on saada toimintaan mukaan enemmän myös nuoria, jotta nuorisoseuraperinne säilyisi. Nuoria ei ole kovin helppo saada mukaan, koska nykyään on niin paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Nuoret olisi hyvä saada myös irti kännykästä, Lehtonen toteaa.

Kerhojen ohjaajat saavat toiminnastaan pienen kulukorvauksen, mutta muuten nuorisoseura toimii pitkälti talkoovoimin.

Oli Salaman toiminnanjohtaja

Tammelalainen Lehtonen kertoo olevansa nuorekas 66-vuotias, jolla on pitkä kokemus järjestötoiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä.

– Kuuluin jo viime vuoden nuorisoseura Auran johtokuntaan ja olen ollut useita vuosia talkoolaisena Hakkapeliittapahtumassa, Lehtonen sanoo.

Lehtonen toimi 14 vuoden Forssan Salaman toiminnanjohtajana ja oli näin järjestämässä myös Suvi-illan ja Nice Runin juoksutapahtumia. Hän kertoo myös laittaneensa Salaman joulumarkkinat jälleen pystyyn tauon jälkeen. Lisäksi Lehtosella on kokemusta rakennusalan messujen järjestämisestä eri puolilla Suomea. Forssassa hänet muistetaan myös urheiluliike Intersportin pyörittämisestä.

Koulutukseen kannattaa osallistua

Lehtoselle on ollut positiivinen yllätys, miten hyvin järjestöissä ja yhdistyksissä toimiville henkilöille järjestetään koulutusta ja kursseja. Tarjolla on niin paikallista kuin alueellistakin koulutusta. Lehtosen mukaan eräitä järjestäjätahoja ovat esimerkiksi LounaPlussa ja Hämeen Setlementti.

– Koulutukseen kannattaa ehdottomasti osallistua, sillä siellä saa paljon hyödyllistä tietoa. Koulutuksessa tapaa myös toisia järjestöihmisiä, joilta saa omaan toimintaansa hyviä vinkkejä, Lehtonen sanoo. FL

Lue myös:  Hakkapeliitta-tapahtuma rakentuu 300 talkoolaisen voimin: ”Kun kerran tulee töihin, jää koukkuun”

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat