Lounais-Häme Jokioinen

Joulumarkkinat vetävät myyjiä ja ostajia – Jopa 2 000–3 000 etsii löytöjä pukinkonttiin

"Meillä on kantopalvelu, jota ei ole millään muilla joulumarkkinoilla ja jota myyjät ovat kiitelleet."
Anne Syrjälä (oik.) osti Aulikki Haavistolta salaattikastiketta joulupöytään. Kuva: Tapio Tuomela
Anne Syrjälä (oik.) osti Aulikki Haavistolta salaattikastiketta joulupöytään. Kuva: Tapio Tuomela

Kartanoalueen joulumarkkinat houkuttelevat jälleen runsaasti myyjiä ja ostajia Jokioisille. Markkinat alkoivat Tietotalon vintillä lauantaina, ja ne jatkuvat sunnuntaina. Jo 11. kertaa pidettävän tapahtuman järjestää Jokioisten Koetus ry, ja tuotto menee pesäpallotoiminnan hyväksi.

– Kävijöitä on ollut vuosittain kahden päivän aikana 2 000–3 000, ja odotukset ovat jälleen samaa luokkaa, tapahtumaa vapaaehtoispohjalta puuhaava Sirkka Ylander kertoi.

Joulumarkkinoilla on myynnissä muun muassa jouluisia leivonnaisia ja muita elintarvikkeita, keramiikkaa, koruja, sukkia, lapasia ja muita käsitöitä, vaatteita ja asusteita, mausteita ja leivontatuotteita, lahjatavaroita, joulukoristeita ja leluja.

– Myyntipöytiä on 80, ja kaikki ovat täynnä. Osa myyjistä on varannut kaksi pöytää, joten arvioin, että myyjiä on kaikkiaan hieman alle 80. Heitä on tullut läheltä ja myös kauempaa, Ylander sanoi.

Järjestetään ensi vuonna, jos saadaan talkoolaisia

Ylanderin mukaan tapahtuma aiotaan järjestää myös ensi vuonna, jos talkoolaisia saadaan riittävästi. Koko viikonlopun ajan talkoolaisia on mukana kymmenkunta, ja lisäksi noin viisi vapaaehtoista käy auttamassa ajoittain.

– Meillä on kantopalvelu, jota ei ole millään muilla joulumarkkinoilla ja jota myyjät ovat kiitelleet. Vapaaehtoisemme auttavat myyjiä kantamaan tavarat myyntipöytiin, Ylander kertoi.

”Hieno tapahtuma, jossa käyn mielelläni”

Humppilalainen Marja Niemelä kierteli joulumarkkinoilla tekemässä löytöjä pukinkonttiin ja ostamassa keliakiansa takia gluteenitonta pullaa.

– Olen ajatellut ostaa joululahjaksi ainakin villasukkia. Joulumarkkinat ovat hieno tapahtuma, jossa käyn mielelläni. Olen mummu ja odotan jouluna erityisesti lastenlasten ilon näkemistä, Niemelä sanoi.

Joulumarkkinoilla riitti jo lauantaina vilinää. Markkinat jatkuvat sunnuntaina. Kuva: Tapio Tuomela
Joulumarkkinoilla riitti jo lauantaina vilinää. Markkinat jatkuvat sunnuntaina. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalainen Anne Syrjälä osti Lions Club Forssa Floresin myyntipöydältä tummaa salaattikastiketta joulupöytään.

– Joulu alkaa näiltä Jokioisten perinteisiltä joulumarkkinoilta. Teen myös itse käsitöitä ja katselen mielelläni muiden kädentaitajien tuotteita. Olen jouluihminen ja arvostan perinteisiä jouluruokia, joulukuusta ja erityisesti sitä, että perhe on jouluna yhdessä, Syrjälä sanoi.

Aulikki Haavisto ja Marja Kylä-Markula olivat myymässä Lions Club Forssa Floresin omalla reseptillä tehtyjä tummaa ja vaaleaa salaattikastiketta ja konjakkisinappia.

– Tuotteille on ollut hyvin kysyntää, ja tuotot menevät hyväntekeväisyyteen, Haavisto ja Kylä-Markula sanoivat.

”Mukavaa, että tuotto menee pesäpalloilun hyväksi”

Jokioislainen Marjatta Mäntyvaara myi tekemiään sukkia, säärystimiä ja kämmekkäitä sekä kuivattuja sieniä ja omenia ja huovutustöitä.

Marjatta Mäntyvaaran myyntipöydältä sai ostaa sukkia ja muita tuotteita pukinkonttiin.

– Ihmiset käyvät tekemässä ostoksia pukinkonttiin. Joulumarkkinat on mukava jokavuotinen tapahtuma. On myös mukavaa, että tuotto menee pesäpalloilun hyväksi, sillä niin mieheni, lapseni kuin lastenlapseni ovat pesäpalloilijoita, Mäntyvaara sanoi. FL

Joulumarkkinat jatkuvat Jokioisten Tietotalon vintillä sunnuntaina 24.11. klo 10–15.

Jouluun valmistautumiseen on virittäydytty myös jo Somerolla, jossa järjestettiin 22.11. joulunavaus:  Joulupukki toi joulun tunnelman Somerolle – Karkki ja joulupuuro maistuivat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic