Lounais-Häme Forssa

Joulumarkkinoiden myyntipaikat on jo varattu, Salaman sisätorimarkkinat muuttaa uuteen paikkaan

Sisätorimarkkinat siirtyvät Kartanokeskuksesta Paimenenkadun tyhjään liikekiinteistöön. Kaikki myyntipaikat on jo varattu, ja myyjiä on jonossakin.
Paimenenkadun liikekiinteistö täyttyy kahdeksi päiväksi joulukuussa joulumarkkinoista. Forssan Salaman Miia Laaksonen mittailee, miten tilaan saadaan mahdollisimman paljon myyntipaikkoja.

Joulumarkkinoiden myyntipöydät pystytetään tänä vuonna Forssassa uuteen osoitteeseen.

Forssan Salaman Tuki oy siirtää suuret joulumarkkinansa Kartanokeskuksesta Paimenenkadulle tyhjään liikekiinteistöön. Tiloissa toimi aiemmin Jysk ja eläinkauppa Zoojatar.

– Muutto tuli ajankohtaiseksi, kun Kartanonkeskuksen tiloihin on tulossa vuokralainen. Markkinat olisivat joutuneet siirtymään perälle, kertoo seuran toiminnanjohtaja ja markkinavastaava Miia Laaksonen.

Laaksonen on tyytyväinen sekä uuteen sijaintiin että tilan vuokranantajaan.

– Paikallisen osuuspankin kanssa yhteistyö on sujunut hyvin, ja se on luonteva kumppani samalla alueella toimivalle urheiluseuralle. Kesko oli kumppanina kaukaisempi, hän toteaa.

Uusiin tiloihin mahtuu myyntipaikat noin 65 myyjälle eli tilaa on vähemmän kuin Kartanokeskuksen suuressa salissa. Sinne mahtui pitkälti yli sata myyjää.

– Tässä kiinteistössä on ollut työläämpi luoda pöytien pohjakarttaa, mutta olen varma, että mukava tunnelma siellä syntyy. Tila on intiimimpi, koska se on myös matalampi.

Laaksosen mukaan myyntipöydät asetellaan niin, että niiden välissä on reilut käytävät, jotta asiakkaat eivät joudu tungeksimaan.

Kaikki markkinapaikat on jo varattu, ja peruutuspaikoille on jonoa.

Sisätorimarkkinoihin ovat olleet tyytyväisiä sekä asiakkaat että myyjät, joista iso osa varaa seuraavan vuoden myyntipaikan jo heti myyntipöytien siivoamisen jälkeen.

– Ryhdymme rakentamaan markkinatilaa ajoissa marraskuussa. Silloin pääsemme tarkemmin mittaamaan pöytien paikat. Voi olla, että tilaan järjestyy lisää pieniä myyntipaikkoja, Laaksonen arvioi.

Kartanokeskuksen suuntaan avautuvat ikkunat saavat mainosteippinsä lähiaikoina.

Laaksonen uskoo, että asiakkaat löytävät jouluisten myyntipöytien äärelle uuteenkin paikkaan.

– Parkkipaikkoja löytyy Paimenenkadun läheisyydestä ja kaupungilta.

Viime vuonna joulumarkkinoilla kävi Laaksosen arvion mukaan kahden päivän aikana noin 3 000 ihmistä. Suosiolle hän löytää parikin syytä.

– Olemme katon alla, joten kehnokaan sää ei kiusaa. Lisäksi seura on oikeasti panostanut myös tapahtuman markkinointiin.

Laaksonen on huomannut, että ostosten teon lisäksi markkinoille tullaan muutenkin.

– Siitä on tullut vähän sellainen perinteinen tuttujen tapaamispaikka. Kesän Holjista markkinoista on jo aikaa eikä Forssassa oikein ole syksyllä väkeä kokoavaa tapahtumaa.

Perinteiset joulun sisätorimarkkinat hilataan nyt lähemmäksi joulua eli kuun puoliväliin 15.–16. joulukuuta. FL

Salaman neljäs markkinapaikka

Forssan Salaman joulumarkkinaperinne sai alkunsa 1992 Forssan Kutomon tyhjissä tiloissa.

Siellä markkinoita järjestettiin 2000-luvun alkuun asti.

Väkeä kävi parhaimmillaan lähes

5000.

Välivuosien jälkeen Salama siirsi markkinat entiseen marketkiinteistöön Hämeentielle, jossa tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Sieltä sisätorimarkkinat siirtyivät Kartanokeskuksen tyhjään tilaan vuonna 2013.

Tänä vuonna markkinat nousevat neljänteen paikkaansa eli Paimenenkadun tyhjään liikekiinteistöön, jossa toimi kodintarvikeliike ja eläinkauppa.

Sisätorimarkkinat ja kahvila järjestetään uudessa osoitteessa 15.–16. joulukuuta.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic