Lounais-Häme

Joulun airut toi valoa pimeään

Hiiskumaton hiljaisuus valtasi Talsoilan koulun oppilaat, kun valot oli sammutettu ja laulavat neidot astelivat saliin. Kuuden tytön ryhmä lauloi Santa Luciaa ja asteli arvokkaasti keskelle liikuntasalia kynttilät käsissään.

”Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeena toistaa…”

Laulun jälkeen Lucia-neito Elli Mattila luki yleisölle: ”Olen Lucia, joulun airut. Tulen luoksenne vuoden pimeimpänä aikana ja tuon tullessani valoa, iloa, rauhaa, rakkautta ja rohkeutta.”

Kuhalan koulun tytöt lukivat kukin vuorollaan otteita Lucian päivän teksteistä. Käsissä pidetyt kynttilät symboloivat Lucian tuomia viestejä, kun tytöt lukivat valoisia ajatuksia joulunodotusaikaan.

”Sytytän rauhan kynttilän. Tuon rauhaa sinne, missä on sota, sinne, missä ihmisten kesken on riitaa ja toinen toistensa sortamista. Sytytän rauhan kynttilän rauhattomaan ihmissydämeen.”

Koulun kulkueen jälkeen yhdeksäsluokkalainen Elli Mattila kertoi esiintyneensä Lucia-kulkueessa jo kolmena vuonna.

-Nyt olin ensimmäistä kertaa Luciana, iloinen forssalaisneito kertoi.

Kulkuetta ja laulua ryhmä oli harjoitellut jo kuukauden, ja ahkera harjoittelu kuului laulussa, joka soi kauniisti yhteen.

Myös muut kulkueen tytöt kertoivat nauttivansa esiintymisestä.

-On kivaa laulaa, totesi Saana Ketola.

Esityksen ohjaaja Sanna Pietiäinen kertoi, että Saana soittaa myös selloa.

Ryhmän tytöt ovat muutenkin musiikillisesti suuntautuneita. Stella Selin on harrastanut musiikkia jo pari vuotta ja seitsemäsluokkalainen Anni-Liina Mattila harrastaa pianonsoittoa. Myös Saara Miettunen kertoi pitävänsä laulamisesta. Yhdeksäsluokkalainen Darija Kononova kertoi olleensa mukana kulkueessa jo viime vuonna.

Kuhalan koulun Lucia-kulkue on kiertänyt Forssassa jo monta vuotta säännöllisesti, vain paikat hieman vaihtelevat vuosittain. Joka vuosi käydään kuitenkin Talsoilan koululla. Tänä vuonna kulkue kävi sen lisäksi päiväkodeissa, Axelin esikoulussa ja Retonkihovin hoivakodissa.

Hoivakodin asukkaat kuuntelivat herkeämättömästi tyttöjen esitystä. Lucia-laulun jälkeen kulkue lauloi vielä laulun Maa on niin kaunis, ja moni vanhus hyräili mukana. Esityksen jälkeen tytöt olivat riemuissaan hyvästä vastaanotosta.

-Olemme kyllä esiintyneet muissa vanhainkodeissa aiemmin, mutta täällä olimme nyt ensimmäistä kertaa, kertoi Elli Mattila iloisena.

-Täällä oli ihana esiintyä, totesivat Lucia-kulkueen tytöt yksimielisesti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic