Lounais-Häme

Joulun menoliikenne suurimmillaan viikonloppuna – Arkipyhät tasaavat pahimpia ruuhkahuippuja

Joulun menoliikenne jakaantuu tänä vuonna useille päiville. Paluuliikennettä on odotettavissa eniten 26. ja 27. joulukuuta. Kuva: Juhani Salo
Joulun menoliikenne jakaantuu tänä vuonna useille päiville. Paluuliikennettä on odotettavissa eniten 26. ja 27. joulukuuta. Kuva: Juhani Salo

Joulun ajan liikenteessä ei ole odotettavissa pahoja ruuhkia pääteillä. Arkipyhistä johtuen liikennemäärät jakaantuvat tänä jouluna usealle päivälle.

Vilkkaimmillaan joulun menoliikenteen ennustetaan olevan perjantaina, lauantaina ja maanantaina eli aatonaattona. Suurin piikki on viikonloppuna, jolloin liikennemäärien odotetaan kasvavan lähes kolmanneksella normaaliin viikonloppuun nähden.

Paluuliikennettä on luvassa eniten torstaina 26. ja perjantaina 27. joulukuuta.

– Joulunajan arkipyhät houkuttelevat tänä vuonna matkaajia pidennetyn joululoman viettoon. Maanteillä tämä näkyy ruuhkahuippujen tasaantumisena, kun meno- ja paluuliikenne jaksottuu useammalle päivälle.

– Omaa ajomatkaa suunnitellessa kannattaa siitä huolimatta varautua liikenteen ajoittaisiin jonoutumisiin ja keskinopeuksien alenemisiin. Lisäksi kannattaa ottaa kannattaa peli- ja kelivaraa eli riittävästi tilaa ja aikaa toimia liikenteessä, yksikönpäällikkö Mika Jaatinen ITM Finlandin tieliikennekeskuksesta toteaa.

Rauhallisesti ja kiireettä ehjänä perille

Poliisi valvoo meno- ja paluuliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä. Perinteisen valvonnan rinnalla toimii automaattinen liikennevalvonta.

– Ehjänä perillepääsyn takaa rauhallinen ja kiireetön ajotapa, jossa huomioidaan ja pidetään olosuhteiden edellyttämät turvavälit. Lisäksi kuljettajan tulee luonnollisesti olla selvin päin ja levännyt ennen matkalle lähtöä.

– Myös puhelimen käyttö ja selaaminen tulee jättää taukojen yhteyteen, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic