Lounais-Häme Somero

Joulupukki toi joulun tunnelman Somerolle – Karkki ja joulupuuro maistuivat

Tapahtuma saa aina väen liikkeelle, vaikka taivaalta vihmoisi vettä poikittain.
Joulupukin ja -muorin tapaaminen ilahdutti tammelalaista 5-vuotiasta Topi Joutsennevaa. Kuva: Tapio Tuomela
Joulupukin ja -muorin tapaaminen ilahdutti tammelalaista 5-vuotiasta Topi Joutsennevaa. Kuva: Tapio Tuomela

Joulupukki ja joulumuori toivat joulun tunnelman Somerolle, kun he vierailivat joulunavauksessa. Lapset olivat odottaneet joulupukin tapaamista innolla, ja odotus palkittiin karkilla. Joulupuuro maistui myös tapahtumaan tulleille, ja sitä oli varattu 500 kävijälle.

Someron joulun ja joulukadun avajaisia vietettiin perjantai-illalla. Kulkue kulki joulupukin ja -muorin, tonttujen ja ponien johdolla Kiiruun puistoon.

”Parasta joulussa on rauhallinen yhdessäolo”

Heidi Koivunen oli tullut seuraamaan kulkuetta lastensa Noora, 13, Veera, 3, ja Onni, 4 kk, Koivusen kanssa. Salon Perttelistä saapuneet Koivuset odottivat kovasti joulupukin näkemistä.

– Joulupukin näkeminen jännittää, Veera totesi.

Noora, Heidi, Veera ja vaunuissa oleva Onni Koivunen viihtyivät hyvin joulunavauksessa. Kuva: Tapio Tuomela

Heidi Koivunen kertoi heidän lähteneen joulunavaukseen, jotta lapset pääsisivät mukaan mukavaan joulun tunnelmaan.

– Emme ole vielä ehtineet aloittaa jouluvalmisteluja, mutta viikonloppuna aiomme laittaa jouluvalot paikoilleen. Parasta joulussa on rauhallinen yhdessäolo, Heidi Koivunen sanoi.

Kävijöitä on yleensä ollut noin 500

Someron Yrittäjien puheenjohtaja Juha Wiskari kertoi joulunavauksen olevan Somerolla jokavuotinen perinne, joka on järjestetty jo ainakin 30 kertaa.

– Tapahtuma saa aina väen liikkeelle, vaikka taivaalta vihmoisi vettä poikittain. Kävijöitä on yleensä ollut noin 500, Wiskari kertoi.

Wiskari totesi asuneensa Somerolla vasta viisi vuotta, mutta huomanneensa, että kaupungissa on aivan erityinen tapa puhaltaa yhteen hiileen. Hänen mukaansa joulunavaus on yksi osoitus tästä yhteishengestä.

Joulukulkue toi väriä Someron keskustaan. Kuva: Tapio Tuomela
Joulukulkue toi väriä Someron keskustaan. Kuva: Tapio Tuomela

Tapahtuman avajaispuheet pitivät Wiskari ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen.

Ohjelmassa oli myös Matti Makon ja nuorten fanfaari. Kirkonmäen koulun kuoro esiintyi, ja tilaisuuden juonsi Hannu Määttänen.

Alpakat, poniratsastusta ja myyjäiset

Yleisöä ilahduttivat myös alpakat Håkan ja Gunnar, tarjolla oli poniratsastusta ja Kiiruun talossa oli pikkujoulumyyjäiset. Yleisö sai osallistua myös vähävaraisten perheiden hyväksi järjestettävään Laitalainen Joulu -tonkkakeräykseen.

Joulunavauksen järjestivät Someron Yrittäjät, Someron Yrittäjänaiset, Someron kaupunki, Somero Sydämessä ja Someron Kulttuuri, ja mukana olivat myös lionsit, lionsladyt ja rotaryt.

Joulunavauksia pidetään myös esimerkiksi Ypäjällä, Jokioisilla ja Forssassa. Ypäjän joulukadun avajaiset ovat 28.11. alkaen klo 17. Jokioisten joulunavaus järjestetään 30.11. alkaen klo 13, ja ilotulitus alkaa klo 17. Forssan joulunavaus pidetään 1.12. klo 15.30–18 Forssan torilla. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic