Lounais-Häme

Joulupuu kerää lahjoja lapsille välivuoden jälkeen

Perinteinen Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräys järjestetään välivuoden jälkeen Forssassa. Keräyksen tarkoitus ja periaate on ennallaan, mutta toteutustapaan on tehty pieniä muutoksia.

-Keräys järjestetään drop box -periaatteella. Meillä on keräyspisteillä muutama päivystyspäivä, mutta muina aikoina lahjoittaja voi vapaasti jättää lahjan keräyspisteelle, keräyksen vastuuhenkilönä Forssan seudun nuorkauppakamarissa toimiva Sanna Järvi kertoo.

Aiempaan verrattuna varsinaista keräysaikaa keräyspisteillä on pidennetty. Keräyslaatikot ovat kullakin pisteellä kaksi viikkoa, eikä lahjoittaminen tällä kertaa ole sidoksissa päivystysaikoihin. Aiemmin lahjoitukset jätettiin vain niinä aikoina, kun keräyspisteellä oli päivystäjä eli muutamana päivänä noin neljän tunnin ajanjaksolla.

Keräyspisteet ovat tällä kertaa Forssan ev-lut. seurakuntatalo, Lähitapiola Torikeskuksessa Hämeentiellä sekä K-Citymarket Forssan kutomolla.

Yleisten kaikille avoimien keräyspisteiden lisäksi Forssan Liha ja Säilyke järjestää työpaikkakeräyksen henkilöstölleen toimitiloissaan Forssan Talsoilassa.

 

Joulupuu-keräyksessä lahjoitetaan joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Lahjoittajana voi olla kuka tahansa ja kohteena ovat kaikenikäiset lapset ja nuoret ikävälillä 0–18 vuotta.

Keräyksen alkuunpanijana ovat nuorkauppakamarit ympäri Suomen. Lisäksi mukana on paikallisia yrityksiä ja muita toimijoita.

Järven mukaan paikalliset yritykset ja yhteisöt ovat lähteneet innokkaasti keräykseen mukaan. Ainakin pehmeitä lahjoja on saatu pakettiin jo ennen keräystä, sillä esimerkiksi eläkkeelle jääneiden opettajien yhdistys Lounais-Hämeen Huuhkajat lahjoitti keräykseen jäsentensä kutomia sukkia 120 paria.

-Väkeä ei ole ollut vaikea saada mukaan tällaiseen hyväntekeväisyystempaukseen. Joulupuu on tosi kiva projekti myös järjestäjälle, koska koko ajan tietää sen, että tässä viedään apua ja hyvää mieltä niitä tarvitseville, nuorkauppakamarin Järvi iloitsee.

 

Hyvä teko ei tule lahjoittajalleen kalliiksi. Keräyksessä ei liikutella rahaa, vaan lahjoittaja hankkii uuden ja käyttämättömän lahjan, jonka hän toimittaa keräyspisteeseen.

Keräyksen järjestäjä kerää lahjat lahjoittajilta. Forssan seudulla lahjat saajilleen toimittaa paikallinen sosiaalitoimi.

Forssan seudulta mukana kampanjassa ovat paikallinen nuorkauppakamari, seurakunta, Lähitapiola Forssa, K-Citymarket Forssa, Liha ja Säilyke, Forssan Lehti ja Lounais-Hämeen Huuhkajat ry. FL

 

Osallistuminen on helppoa
Toimi näinHanki lahja, joka on uusi ja käyttämätön.Toimita lahja keräyspisteeseen. Täältä se toimitetaan saajalleen.Lahjat pyydetään toimittamaan keräyspisteille paketoimattomana. Lahjoja tarvitsevat kaiken ikäiset lapset 0–18 v.Keräyspisteet Forssassa:Seurakuntatalolla keräys 27.11.–8.12. arkisin klo 9–13.Lähitapiolassa 1.–15.12. arkisin klo 12–16.Citymarketissa 1.–15.12 kaupan aukioloaikoina.Liha ja Säilyke järjestää työpaikkakeräyksen henkilökunnalleen.

Uusimmat

Fingerpori

comic