Lounais-Häme

Joulupuu-keräys sai Forssassa tänä vuonna lentävän lähdön – rotarit hankkivat yrittäjien myötävaikutuksella lahjoja yli tuhannella eurolla

Joulupuu-keräys kerää lahjoja lapsille ja nuorille, jotka eivät niitä välttämättä muutoin saisi.
Forssan ammatti-instituutin Moniosaaja-ryhmä järjesti tiistaina joulumyyjäiset, joissa tehtiin hyvää. Myyjäisten tuotolla hankitaan lahjoja Joulupuu-keräykseen.

Vähäosaisille lapsille ja nuorille joululahjoja keräävä Joulupuu-keräys on jälleen käynnistynyt Forssassa. Keräyspisteet avautuivat Forssan Prismaan ja Citymarketiin tiistaina. Markettien lisäksi lahjoja voi toimittaa forssalaiseen Lähde Hyvään Oloon -hoitolaan.

– Prismassa lahjoja kerätään infoon, eli varsinaista erillistä keräyspistettä ei ole. Lähde Hyvään Oloon tuli keräykseen mukaan, kun yrittäjä Jenni Järvinen otti minuun yhteyttä ja kertoi halustaan olla mukana. Paikalliset kauneushoitolat ja parturi-kampaamot ovat myös lahjoittamassa keräykseen lahjakortteja, projektipäällikkö Sari Ylisirniö keräyksen organisoivasta Forssan seudun nuorkauppakamarista kertoo.

Nuorkauppakamarin vapaaehtoiset päivystävät Prismassa ja mahdollisesti myös Citymarketissa tämän ja ensi viikon lauantaina. Muina aikoina keräykseen tarkoitetut lahjat voi toimittaa keräyspisteisiin niiden aukioloaikojen puitteissa.

Päivystystä yritetään saada myös ensi viikon sunnuntaille 16. joulukuuta, jolloin keräys päättyy.

Keräykseen voi tuoda mitä tahansa uutta ja käyttämätöntä. Lahjan saajien ikähaarukka on vauvoista 18-vuotiaisiin. Kerätyt lahjat toimitetaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sosiaali- ja perhepalveluihin jaettavaksi esimerkiksi lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna tai sijaisperheessä oleville lapsille ja nuorille.

 

Viime vuoden Joulupuu-keräyksessä saatiin kasaan yli 700 lahjaa.

 

Lue lisää: Joulupuu uuteen ennätykseen

 

– Ja ne kaikki menivät ihan tarpeeseen. En usko, että tarvitsevien määrä on vuoden aikana vähentynyt, Ylisirniö huomauttaa.

Lahjan arvoa ei ole mitenkään määritelty, vaan jokainen keräykseen osallistuva saa osallistua haluamallaan summalla.

– Ihan kaikista lahjoista on iloa ja apua, summan ei tarvitse olla suuri, Ylisirniö vakuuttaa.

 

Keräys sai Forssassa tänä vuonna vauhdikkaan alun, kun Sepänhaan Rotaryklubi päätti osallistua keräykseen. Klubin presidentti Heta Saarinen kertoo klubin panostaneen voimakkaasti seudun nuoriin Goodfather-projektillaan, jossa on pyritty alueen nuorisotyöttömyyden alentamiseen.

– Olen itse jouluihminen ja mietin, miten voisimme ilahduttaa kohderyhmäämme juuri jouluna. Joulupuu-keräys sopi tarkoitukseen loistavasti, Saarinen kertoo.

Klubi järjesti viikkokokouksessaan huutokaupan, jonka huudettavat kohteet oli saatu lahjoituksina jäsenistöltä. Rahaa kertyi mukava potti, jolla Sepänhaasta lähdettiin lahjaostoksille forssalaisiin kivijalkaliikkeisiin.

– Kerroin yrittäjille, millä asialla olemme liikkeellä. Kaikki lähtivät innolla mukaan ja saimme tuotteita alennettuun hintaan. Hyvä ei pelkästään kierrä, vaan myös tarttuu, Saarinen iloitsee ja kiittelee yrittäjiä, lahjoittajia ja Nuorkauppakamaria hyvästä joulumielestä.

Lahjojen arvo kohosi yrittäjien lisälahjoitusten ja myönnettyjen alennusten myötä yli tuhanteen euroon. Lahjoja kertyi yhteensä 42 kappaletta.

– Keskitimme lahjaostoksemme 13–18 -vuotiaille, koska kannamme muutenkin nuorista huolta, ja heille Nuorkauppakamarista saamamme tiedon mukaan lahjoja ostettiin viime vuonna ehkä hieman vähemmän kuin nuoremmille lapsille, Saarinen sanoo.

Rotaryklubin lisäksi isompi lahjoitus tulee myös Forssan ammatti-instituutin liiketoiminnan Moniosaaja –ryhmän tiistaina järjestämistä joulumyyjäisistä. Myyjäisten tuotolla hankitaan lahjoja keräykseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic