Lounais-Häme Forssa

Forssalaiset olivat joulun alla anteliaina - Joulupuu-keräys tuotti yli tuhat lahjaa vähäosaisille lapsille ja nuorille

Forssan ammatti-instituutin Moniosaaja-ryhmä järjesti joulukuun alussa myyjäiset, joiden tuotolla hankittiin lahjoja Joulupuu-keräykseen. Keräys onnistui tänä vuonna yli odotusten. Kuva: Lassi Puhtimäki

Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräys on rikkonut ennätyksiä Forssassa kahtena edellisenä vuonna, mutta tänä vuonna keräys ylitti kaikki odotukset. Keräyksen projektipäällikkö Sari Ylisirniö Forssan Seudun Nuorkauppakamarista kertoo, että keräykseen lahjoitettiin yli tuhat lahjaa.

Viime vuonna lahjoja saatiin noin 700, edellisvuonna nelisensataa.

– Lahjojen tarve ei ole vähentynyt mihinkään, vaan kaikki lahjat saatiin kyllä jakoon.

 

Joulupuu-keräyksessä kerätään lahjoja vähäosaisille lapsille ja nuorille. Nuorkauppakamari toimittaa lahjat Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sosiaali- ja perhepalveluihin jaettavaksi tarvitseville.

Ylisirniön mukaan lahjoja hankittiin tasaisesti kaikille ikäryhmille vauvoista täysi-ikäisyyden kynnyksellä oleviin nuoriin. Lahjakortit ovat erityisen toivottuja lahjoja, ja niitä myös saatiin.

Nuorkauppakamari ei ole ehtinyt vielä palaveerata kampanjan jatkon suhteen, mutta Ylisirniö on vakuuttunut, että jatkoa seuraa.

– Kyllä meiltä joku löytyy tätä hoitamaan, ja jos ei, hoidan sitten itse ensi vuonnakin. Tämä on niin hyvän mielen juttu, joka ei lopulta meiltä vaadi kovin paljon, mutta valtavasti tästä saa irti.

 

Luitko tämän: Joulupuu-keräys sai Forssassa tänä vuonna lentävän lähdön – rotarit hankkivat yrittäjien myötävaikutuksella lahjoja yli tuhannella eurolla

 

Yritykset ja yhteisöt lähtivät keräykseen tänä vuonna mukaan poikkeuksellisen innokkaasti. Keräyspiste, johon lahjoja sai toimittaa, järjestyi Forssan Prismaan ja K-Citymarkettiin, sekä Lähde Hyvään Oloon -hoitolaan. Prismassa myös henkilökunta toteutti lahjakeräyksen, samoin kuin Atrialla ja Parker Hannifinissä. Lahjoja keräykseen toimittivat myös Kauneushoitola Tuhkimo, Eerikkilän Urheiluopisto ja Forssan Lehti.

Keräys sai tänä vuonna myös poikkeuksellisen vahvan alun, kun Sepänhaan Rotaryklubi lahjoitti suuren määrän lahjoja ja Forssan ammatti-instituutin joulumyyjäisten tuotolla hankittiin lahjoja keräykseen. FL

Lue myös: Joulu herättää suomalaisten auttamishalut – Erityisesti yli 60-vuotiaat lahjoittavat rahaa

Uusimmat

Fingerpori

comic