Lounais-Häme Forssa

Joulurekan yksi pysähdyskaupunki valitsematta: Pysähtyykö kuuluisa rekka myös Forssassa?

10 paikkakuntaa, Forssa mahdollista äänestää mukaan.
Joulurekka vieraili viime vuonna itse joulupukin kotikulmilla napapiirillä. Kuva: www.kimmoervola.com
Joulurekka vieraili viime vuonna itse joulupukin kotikulmilla napapiirillä. Kuva: www.kimmoervola.com

Viime vuonna Coca-Colan mainoksista tuttu punainen Joulurekka kiersi Suomea ensimmäistä kertaa, ja kymmenet tuhannet suomalaiset osallistuivat rekan mukanaan tuomiin tapahtumiin. Yleisön pyynnöstä rekka vierailee jälleen tänä vuonna kymmenellä paikkakunnalla, joista yhden pääsee vielä valitsemaan. Kolarekka pysähtyy valitulle paikkakunnalle 18. joulukuuta.

Joulurekkakiertue oli viime vuoden ilmiöitä. Kiertueen päätyttyä Suomen Coca-Colalle tuli pyyntöjä ja tiedusteluja kiertueen tuomiseksi uusiin kaupunkeihin. Niinpä rekka päätettiin lähettää toistamiseen kiertämään Suomea. Yhdeksän paikkakuntaa on jo tiedossa, mutta kymmenes valitaan äänestyksen perusteella.

Joulurekat ovat aiempina jouluina ajaneet miljoonia kilometrejä. Miljoonat ihmiset ovat kerääntyneet seuraamaan rekan matkaa ja osallistuneet sen mukanaan tuomaan tapahtumaan. Rekkaa koristaa juuriltaan suomalaisen Haddon Sundblomin piirtämä Coca-Colan Joulupukki, jonka ulkonäkö on kansainvälisesti muovannut käsitystä joulupukin olemuksesta. Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.

Rekkakiertueen iloisesta joulutapahtumasta on tullut osa joulunodotuksen iloista perinnettä. Ennen Suomea rekka on tullut tutuksi muille pohjoismaalaisille aina Islantia myöten. Viime vuonna yhdeksän suomalaista paikkakuntaa liittyivät niiden kaupunkien joukkoon, jotka vastaanottivat rekan. Suomen-kiertueellaan kuuluisa rekka teki myös historiaa pysähtymällä ensimmäistä kertaa ikinä napapiirillä ja tapaamalla aidon suomalaisen joulupukin.

Kuuntele ja vaikuta

Suomalaiset pääsevät äänestämään missä kaupungissa rekan tulisi vielä pysähtyä. Vaihtoehtoina on viisi reitille sopivaa kaupunkia: Forssa, Heinola, Mikkeli, Nokia ja Pori. Jokaiselle kaupungille on laadittu oma Spotify-joulusoittolistansa, joka löytyy Spotifystä tiistaista lähtien.

Forssan listalle pääset tästä linkistä. Linkki toimii parhaiten mobiililla.

Joulurekka pysähtyy 18. joulukuuta kaupunkiin, jonka jouluista listaa on kuunneltu eniten 18. marraskuuta–1. joulukuuta. Voittaja julkistetaan 2. joulukuuta

Kierrätystölkeillä tehdään hyvää

Vuosi sitten rekan Suomen kiertueen suosio ylitti kaikki odotukset, kun tapahtumiin osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä. Yleisön pyynnöstä tapahtumien kestoa on pidennetty kolmesta tunnista neljään.

Joulurekan joulutapahtuman yhteydessä jaetaan muun muassa ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald -talolle. Viime vuonna Suomen kierrätysruletilla kerättiin yhteensä 10 000 tölkkiä.

Joulurekkatapahtumien, kuten muidenkin yhtiön tapahtumien, ikäraja on 13 vuotta. Nuoremmat ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa.

Tiesitkö tämän Joulurekasta?

Coca-Colan Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla.

Joulurekka on vieraillut 20 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa.

Tänä vuonna rekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kerääntyvät vuosittain seuraamaan rekan matkaa ja osallistuvat sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan.

Suomen tapahtumassa voi otattaa itsestään valokuvan Joulurekan kanssa.

Tilaisuudessa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Lastentalolle.

Suomen Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa -80-luvulta saakka.

Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti