Lounais-Häme

Jouluseimiä forssalaisten yritysten näyteikkunoille

Joulukuussa voi päästä ihastelemaan itse tehtyjä jouluseimiä forssalaisissa liikkeissä ja näyteikkunoissa, jos seurakunnan ja paikallisten yrittäjäyhdistysten suunnitelma toteutuu.

Forssan seurakunnan ideasta alkanut tempaus kannustaa yrittäjiä somistamaan näyteikkunat jouluseimillä. Tempaukseen voivat osallistua myös sellaiset yritykset, joilla ei ole näyteikkunaa. Silloin seimen voi rakentaa liikkeen sisälle.

Seimi voi olla mitä tahansa materiaalia, vaikka piparkakkutaikinaa. Se voi olla kaupasta ostettu tai alusta asti itse tehty.

-On mahdollista, että seimi kertoisi jotain yrityksestä tai yrittäjästä. Jos siis päättää ostaa valmiin seimen, sitä voi tuunata, Forssan Yrittäjänaisten hallituksen jäsen Emma Koivisto sanoo.

Tempaus kannustaa lähtemään näyteikkunaostoksille Forssaan joulun alla. Samalla se muistuttaa joulun aidosta sanomasta, Jeesuksen syntymästä.

-Ei tässä ole mitään ristiriitaa. Kaupallinen ja uskonnollinen joulu ovat kulkeneet käsi kädessä jo pitkään. Ne eivät ole vastakkaisia asioita, Koivisto huomauttaa.

Joulukuussa järjestetään myös jouluvaellus, jossa seurakunta jalkautuu jokaisen seimen äärelle ja aloittaa yhteislaulun. Seurakunta toivoo, että mahdollisimman moni liittyisi mukaan yhteislauluun. Paikalle saa tulla myös kuuntelemaan. Seimien luona lauletaan tunnetuimpia joululauluja.

-Kulkueeseen voi liittyä kuka tahansa. Laulaa saa monen seimen luona tai pelkästään yhden äärellä, tempauksen äiti, sairaalapastori Anne Mäkelä sanoo.

Vielä toistaiseksi ei tiedetä, missä yrityksissä lauletaan ja mihin kellonaikaan. Aikataulu selviää marraskuun lopulla ja se julkaistaan seurakunnan lehdessä, joka jaetaan koteihin ensimmäisenä adventtina.

-Jos moni yrittäjä lähtee mukaan tempaukseen, jouluvaellus järjestetään useina päivinä. Kierrämme kerrallaan neljän tai viiden jouluseimen äärellä.

Seimitempaus on jatkoa edellisten vuosien tapahtumiin.

Vuonna 2015 Forssan seurakunta kannusti ihmisiä rakentamaan kotiinsa jouluseimiä ja ottamaan niistä kuvia. Viime vuonna seurakunta järjesti tilaisuuden, jossa askarreltiin jouluseimiä erilaisista materiaaleista. Tilaisuuteen osallistui jopa 100 askartelijaa.

Tänä vuonna seurakunta kannustaa yrittäjiä osallistumaan jouluseimen valmistukseen.

Yrittäjillä on aikaa ilmoittautua mukaan tempaukseen 15. marraskuuta saakka.

-Muutama yrittäjä on jo innostunut ideasta kovasti. Odotamme, että ainakin 10 yrittäjää lähtisi mukaan. Tempaus ei välttämättä edes edellytä yrittäjiltä runsaasti ylimääräistä työtä, koska näyteikkunat joka tapauksessa yleensä somistetaan jouluun, Emma Koivisto sanoo. FL

Seimitempauksen ilmoittautumiset 15.11. mennessä anne.makela@evl.fi tai 050-3373 158.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti