Lounais-Häme

Joulutapahtuma uusin eväin jouluvalkon vauhdittamana

Kehräämön joulutapahtuma uusii kuosiaan.

Piippuaukion sijaan Kehräämän joulutorin myyntipöytiä on ulkosalla kirjastoaukiolla kirjaston etualalla ja sisällä säältä suojassa luontomuseolla. Myyjiä on tiedossa parikymmentä.

Kehräämöalueella olevat toimijat kunnostautuvat tapahtumassa järjestämällä tahoillaan omiin teemoihinsa sopivaa ohjelmaa.

-Etusijalla ovat lapset ja lapsiperheet, sanoo sihteeri Tuuli Ravantti Forssa Eläväksi ja Kauniiksi -yhdistyksestä, joka on yksipäiväisen tapahtuman pääjärjestäjä.

Luvassa on perinteisesti torimyyntiä ja käsityömyyjäistä sekä musiikkiesityksiä. Tiernapojatkin esiintyvät joulupukin lailla.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos esittelee tapahtumassa paloautoa. Lapsien täkynä on lisäksi poniratsastusta.

Joulupukki ja noitarumpu -elokuvaesitys on kirjastossa Brander-salissa klo 11 ja tanssityöpaja samassa salissa klo 12.30. Nuorisotila Kuutamolla on luvassa piparitikkariaskartelua sunnuntaina klo 14.

Vanhaa tuttua on joulutapahtumaan liittyvä joulukuusinäyttely Forssan museolla. Tosin näyttely on nyt MLL:n sijaan Forssa eläväksi ja kauniiksi -yhdistyksen nimissä. Koristelluista kuusista yleisö pääsee äänestämään suosikkinsa. Museolla on lisäksi arpajaista ja puffettia.

Museolla on herätetty henkiin myös vanha lounaishämäläinen perinne jouluvalko, johon voi käydä tutustumassa yläkerran näyttelyssä. Jouluvalko oli viinalle perso ratsastajahahmo, joka kierteli talosta toiseen.

Osuuskunta Team Kestävä on mukana Kehräämön sunnuntaisessa joulutapahtumassa toteuttamalla Luontomuseossa kierrätysmateriaaleja hyödyntävän jouluisen askartelupajan yhteistyössä museon kanssa. Samalla kävijät saavat vinkkejä, kuinka voivat viettää kestävämpää joulua.

HAMKin opiskelijoista koostuva Team Kestävä järjestää tapahtumassa myös Kehräämön tontun kirjainjahti -mobiiliradan. Ideana on etsiä tontun piilottamia kirjaimia ympäri Kehräämön toimijoiden tiloja.

Action Track -sovellusta käyttävää peliä voi pelata itsenäisesti omalla älypuhelimella

-Vedämme myös muutaman opastetun kierroksen, jos tarvitsee apua, sanoo Sini Karhu Team kestävästä.

-Meillä on siitä myös paperiversio, kartta, johon on merkitty nämä toimipisteet ja ohjeet pelaamiseen.

-Kun kaikki kirjaimet on kerätty ja käyty seikkailu läpi, voi osallistua arvontaan Forssan museolla.

Kirjaimista muodostuu ratkaistava jouluun liittyvä sana.

Kehräämön joulutapahtumassa pitkään palvelleita myyntikatoksia ei nyt nähdä, vaan ulos kirjastoaukiolle myyjät tuovat omat myyntikojunsa.

Vanhat myyntikatokset vaatisivat uusimista. Lisäksi katosten pystytys on ollut yhdistykselle voimanponnistus. Parina edellisvuonna apuna oli tosin turvapaikanhakijoita.

-Katsotaan ensi vuonna uudestaan, saisiko katoksia jotenkin vaikka korjattua, sanoo Forssa Eläväksi ja Kauniiksi -yhdistyksen puheenjohtaja Ilppo Aaltonen.

Forssan Lehti tarjoaa Kehräämön joulutorilla joulupuuroa 300 ensimmäiselle. FL

Kehräämön joulutapahtuma sunnuntaina 26.11. Forssan luontomuseolla ja kirjastoaukiolla klo 10–16.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti