Lounais-Häme

Jouni Grönroos FoKoPon uusi päävalmentaja

 

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. FoKoPon edustusjoukkueen kokoaminen on venynyt pitkälle kesään, mutta perjantaina saatiin viimein uutisia.

Forssan Koripojat julkisti samalla kertaa uuden valmentajansa ja viisi pelaajasopimusta. A-divisioonajoukkueen peräsimeen pestattiin kokenut, Kouvot aikanaan Suomen mestaruuteen valmentanut Jouni Grönroos.

Pelaajapuolellakin kuultiin hyviä uutisia, kun seura ilmoitti viime kauden kantaviin voimiin kuuluneen, alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa juuri pelanneen Juho-Matti Henttosen jatkavan joukkueessa.

Kotkalainen Grönroos on valmentanut miehiä pääsarjatasolla Panttereissa, Kouvoissa, KTP:ssä ja Tarmossa. Viimeksi hän valmensi A-divisioonassa porvoolaista Tarmoa.

-Kiva tehdä taas koripalloa. Pidin hetken taukoa aikuisten kilpavalmennuksesta ja vietin aikaa perheeni parissa, mikä oli tosi mukavaa. Ilomielin palaan kuitenkin kilpakoriksen pariin ja tulen Forssaan, joka on todellinen koripallokaupunki, kertoo Grönroos, joka viikonvaihteessa luotsaa Tampereen Delfin Basketissa vielä loviisalaisia junnuja.

Grönroos osallistuu FoKoPossa valmentamisen lisäksi markkinointityöhön ja seuran organisaation kehittämiseen. Työ on tuttua Porvoosta, jossa hän oli panemassa konkurssikypsän seuran talouden kuntoon.

-Tutkimme, mitä uutta voisimme tuoda ja miten kehittää seuran toimintaa, Grönroos näkee.

Grönroosin mukaan Forssassa on yhä mahdollista pelata miesten Korisliigaa. Pääsarjatason vaatimukset ovat kuitenkin suuret ja sinne pääsemiseksi vaaditaan paljon työtä sekä valmennuksessa että taustalla.

-Korisliigassa pelaamiseksi tarvitaan seuralta vahvaa organisaatiota, jossa on paljon ihmisiä mukana.

FoKoPo on tehnyt ensimmäiset viisi pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Viime kauden joukkueesta jatkavat ainakin Juho-Matti Henttonen ja Kevin Aaviste sekä FoKoPo-kasvatit Henri ja Johan Kotavuo ja Oskari Kaseva.

1993 syntynyt Henri Kotavuo viisikon kokenein pelaaja, hänelle kausi on seitsemäs FoKoPon edustuksessa. Muut pelurit ovat parikymppisiä, Kaseva A-ikäisenä vielä muutaman vuoden nuorempi.

Nimekkäin jatkajista on Henttonen, joka kokosi viime kaudella FoKoPossa 8,4 pisteen ja 4,8 levypallon ottelukeskiarvon. Henttonen pelasi juuri myös alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa 3,7 pisteen ja 2,0 levypallon keskiarvolla.

-Meillä on lupaavia nuoria pelaajia, joiden taidossa on vielä kehittämistä. Teemme paljon töitä, että saamme heistä kypsempiä pelaajia.

FoKoPo jatkaa neuvotteluja kotimaisten pelaajien hankkimiseksi. Jenkkejäkin tarvitaan.

-Se montako, ja millaisia jenkkejä hankimme, riippuu meidän suomalaisista pelaajistamme. Pyrimme vielä saamaan joukkueeseen kovia kotimaisia pelaajia, vaikka kausi alkaa olla lähellä, kertoo Grönroos, joka sanoo viikonloppuna katsastavansa Delfin-turnauksen yhteydessä Tampereen suunnalla vapaana olevat pelaajat. FL

 

 

Edustus alkaa hahmottua
Joukkueen uusi päävalmentaja Jouni Grönroos, apuvalmentajana jatkaa Petteri Molenius. Huoltajina Mika Heinonen ja Eveliina Aaviste.49-vuotias Grönroos valmentanut pääsarjatasolla Panttereita, Kouvoja, KTP:tä ja Tarmoa. Suomen mestaruus Kouvoissa 2004.Grönroos asuu Kotkassa, hankkii asunnon myös Forssasta.Grönroos osallistuu seuran myynti- ja markkinointityöhön sekä seuraorganisaation uudistamiseen.FoKoPolla viisi pelaajasopimusta. Joukkueessa jatkavat Juho-Matti Henttonen, Kevin Aaviste, Henri ja Johan Kotavuo sekä Oskari Kaseva.FoKoPo jatkaa neuvotteluja kotimaisten pelaajien kanssa. Amerikkalaisten tarve ratkeaa kotimaisten sopimusten varmistuttua. 

Uusimmat

Fingerpori

comic