Lounais-Häme

Journalisti: Otavamedialla taas yt-neuvottelut, kohteena muun muassa Tekniikan Maailma

Helsinki
15.08.2018, 18:02

Talous

Aikakauslehtikustantaja Otavamedia aloittaa ensi maanantaina yt-neuvottelut. Asiasta kertoi ensin Journalisti-lehti, ja asian vahvistaa STT:lle Otavamedian pääluottamusmies Tuomo Lappalainen.
Neuvottelut kohdistuvat Outdoor- ja Tekniikan Maailma -yksiköihin, jotka yhdistyivät elokuun alussa. Uuteen yksikköön kuuluvat lehdet Erä, Metsästys ja Kalastus, Kippari, Vene, Tekniikan Maailma, TM Rakennusmaailma ja Vauhdin Maailma. Niissä työskentelee yhteensä noin 60 ihmistä. Neuvotteluiden seurauksena voidaan irtisanoa korkeintaan yhdeksän työntekijää.
Lappalaisen mukaan yt-neuvottelujen taustalla on yksiköiden yhdistäminen, ei taloudelliset syyt. Työnantajan neuvotteluesityksessä sanotaan irtisanomisten kohdistuvan työntekijöihin, joita ei voida siirtää muihin tehtäviin yrityksen sisällä.
Neuvottelujen on määrä kestää korkeintaan kaksi viikkoa.
STT ei ole tavoittanut Otavamedian toimitusjohtajaa Timo Kopraa kommentoimaan asiaa.

”Kaikille on riittänyt töitä”

Lappalainen odottelee työnantajan esittävän näkemyksensä siitä, millaisia päällekkäisyyksiä yksiköiden yhdistymisestä on aiheutunut. Hänen mukaansa yksiköissä osattiin todennäköisesti odottaa toimenkuvamuutoksia, mutta vähennystarve tuli monille yllätyksenä.
– Omien tietojeni mukaan työmäärät ovat olleet sellaisia, että kaikille on riittänyt töitä. Vielä ei tiedetä, miten työt aiotaan järjestää uudelleen, hän sanoo.
Edelliset yt-neuvottelut Otavamedia kävi alkukesästä. Tuolloin Koti-yksikön lehtien toimituksista lähti neljä työntekijää. Suoria irtisanomisia ei tuolloin kuitenkaan tullut esimerkiksi vapaaehtoisten lähtijöiden vuoksi.

https://www.journalisti.fi/ajankohtaiset/otavamedia-aloittaa-taas-yt-neuvottelut/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti