Lounais-Häme

Joutsela nosti EM-kultaa

Voimanosto

Forssa/Rovaniemi

Urjalalainen Sanna Joutsela nosti Euroopan mestaruuden Rovaniemellä käydyissä GPC-liiton kilpailuissa, vaikka hän joutui kilpailemaan kipeällä jalalla. Joutsela teloi polvensa ihan tavallisissa kotiaskareissa ja joutuu viikon kuluttua leikkaukseen.

Naisten masters 1 -sarjan eli yli nelikymppisten sarjan alle 75 kilon painoluokan voittanut Joutsela kyykkäsi jalkapuolena 80 kiloa, punnersi penkistä 77,5 kiloa ja nosti maasta 150 kiloa. Yhteistulos oli 307,5 kiloa.

– Tulokset eivät ole sitä mitä normaalisti, mutta polvi on sökönä, enkä ollut varma, pystynkö lainkaan kyykkäämään, nuutajärveläinen Joutsela kertoo.

Joutsela mietti pitkään, lähteekö jalkavaivaisena kisaamaan. Polvea tutkinut ortopedi oli kuitenkin sitä mieltä, ettei jalka enää yhdestä kisasta pahemmaksi mene ja näytti vihreää valoa.

Niin Joutsela päätti lähteä Rovaniemelle saakka, vaikka treenit ovat jääneet heikommalle viime viikkoina.

– Voitto lämmittää, mutta olivathan SM-kisojen tulokset ihan toista.

Aiemmin SM-lavalla Joutsela teki terveenä jalkakyykystä 125 kiloa, penkistä 80 kiloa ja maastanostossa 152,5 kiloa.

Polvileikkaus tuo taukoa kisaamiseen ja osittain treenaukseenkin. Joutsela aikoo käyttää ajan hyväksi kuuntelemalla vinkkejä nostotekniikkansa parantamiseksi.

Jos ja kun Joutsela saa jalkansa kuntoon, aikoo hän jatkaa harrastustaan. 150 kilon maastaveto oli Joutselalle yksi tärkeä rajapyykki, mutta vielä riittää rajoja rikottavaksi.

– Onhan se aina hienoa, kun saa uuden kympin rikottua. Tietysti penkissä se on vaikeampaa kuin vaikka maastanostossa, Joutsela sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic