Lounais-Häme

JoViaalin soittohalut eivät hellitä kesäksi

-Talvikausi on treenaamista varten ja kesällä sitten keikkaillaan, kiteyttää Jokiläänin kansalaisopiston viihdeorkesterin aktiivi Esa Virta.

JoViaalin into ei lopahda opistokauden päätösjuhlaan, vaan soittohaluja riittää ympäri vuoden. Nyt se etsii keikkoja tulevalle kesälle.

Virta sanoo, että keikoille soittajajoukko lähtee joko isona viihdeorkesterina tai pienemmillä musiikkiryhmillä tarpeen mukaan. Musiikkilajien kirjokin on laaja aina viihdemusiikista jazziin.

Asiakkaiksi yhdistys kaavailee perhejuhlien, tapahtumien ja yritystilaisuuksien järjestäjiä.

 

Orkesterin tueksi perustettiin maaliskuussa yhdistys, jonka tehtävänä on esimerkiksi juuri organisoida keikkakalenteria ja -myyntiä.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimivan Virran mukaan on mahdollista, että yhdistys ryhtyy itsekin tapahtumajärjestäjäksi. Virta sanoo, että soittojoukko voi keikkojen ja esiintymisten lisäksi myös esimerkiksi tehdä retkiä musiikkitapahtumiin tai järjestää lisäkoulutusta.

-Yhdistys on myös orkesterin toiminnan tukena ihan siltä varalta, että jos opistotoiminnassa on edessä muutoksia tulevina vuosina, JoViaalin on mahdollista jatkaa, Virta lisää.

Yhdistyksessä on nyt mukana 12 jäsentä.

 

Opiston orkesteri valmistelee lukuvuoden aikana tanssimusiikkiohjelmiston. Sovitukset räätälöidään kulloisenkin kokoonpanon mukaan.

-Siksi uusien soittajienkin on aina helppo tulla mukaan. Uudet ovat tervetulleita ensi syksynä, toteaa opettaja Timo Määttä.

Orkesteri perustettiin opistoon 11 vuotta sitten. Määtän mukaan eri instrumenttien soittajia on joukkoon löytynyt hyvin aina saksofonisteista harmonikansoittajiin

-Jousisoittimista on jostain syystä pulaa. Jos ensi syksyksi heitä löytyisi, Määttä toivoo.

 

Keikkailevan viihdeorkesterin runkona on opiston orkesterikurssi, mutta mukaan voivat tulla muutkin soittajat.

-Meille mahtuu vierailevia soittajia ja vierailevia solisteja. Vakituisemmin meidän kanssamme esiintyvät Nina Saarinen ja Kari Raiskio, Virta kertoo.

Orkesteri esitteli osaamistaan Jokiläänin kansalaisopiston kevätlukukauden päätöstanssiaisissa. Seuraavan kerran se keikkailee 11. toukokuuta Humppilassa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti