Lounais-Häme

JSN: Tiedotusvälineiden pitää korjata virhe myös sosiaalisessa mediassa

Tiedotusvälineiden pitää korjata tekemänsä virhe myös sosiaalisessa mediassa, korostaa Julkisen sanan neuvosto (JSN). Virheellisen uutisen poistaminen Facebookista ei JSN:n mukaan riittänyt, mistä neuvosto antoi langettavan päätöksen Ilta-Sanomille.

JSN toteaa, että uutisen korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

Ilta-Sanomat julkaisi verkkosivuillaan jutun, jonka otsikossa oli olennainen asiavirhe. IS julkaisi Facebook-tilillään päivityksen, jossa se jakoi jutun linkin tekstillä ”Täysin barbaarista!”. Päivitykseen sisältyi jutun pääkuva sekä sen virheelliseksi osoittautunut otsikko ”Kiina teloitutti 10 ihmistä stadionilla – tuhannet ihmiset seurasivat katsomossa”.

IS korjasi virheen Journalistin ohjeiden mukaisesti verkkosivuillaan, mutta lehden Facebook-tililtä uutinen vain poistettiin.Kaksi langettavaa Metsäketo-uutisistaJSN antoi keskiviikkona myös kolme muuta langettavaa päätöstä. Seiska sai langettavan, koska lehti ei lisännyt laulaja Tomi Metsäkedon vastineeseen vievää linkkiä verkkojuttuihin, joihin lehti oli vastineoikeuden myöntänyt.

MTV puolestaan sai langettavan markkinoituaan keskusteluohjelmaansa Metsäkedon nimellä, vaikka tämä ei ollut suostunut ohjelman vieraaksi.

Lisäksi Iltalehti sai langettavan alaikäisen yksityisyyden suojaa käsitelleestä tapauksesta.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic