Lounais-Häme

Judo sopii junnuille

 

Judo

Tammela

Forssa-Tammela Jundokan aloitti kolmisen vuotta sitten judotoiminnan Tammelassa. Kamppailulaji otettiin kunnassa hyvin vastaan, ja nyt toimintaa laajennetaan junnuihin.

Junnujudo, joka on tarkoitettu 7–12-vuotiaille, alkaa lauantaina 10. syyskuuta Manttaalilla. Treenit jatkuvat tämän jälkeen kerran viikossa.

Valmentajina toimivat Ari Kujamäki ja Outi Jaatsi.

– Junnujudo alkaa alkeiskurssina. Lajiin tutustutaan pitkälti leikin kautta, toki siinä tulee sivussa näitä judoon kuuluvia asioita kuten kunnioitusta, kertoo Forssa-Tammelan Jundokanin puheenjohtajanakin toimiva Kujamäki.

Paikkoja on 20 lapselle. Kujamäki uskoo, että kurssi tulee täyteen, sen verran paljon uudelleen alkanut judo on harrastajia alueella kiinnostanut.

– Kolme vuotta sitten aloitimme, ja yllättävän hyvin lajin on otettu vastaan. Toimintaa ei ole aiemmin ollut lapsille, alle 15-vuotiaat ovat päässeet mukaan vain vanhempien seurassa, kertoo judossa ruskean vyön suorittanut Kujamäki.

Uudelleen judosta innostunut Outi Jaatsi ohjaa junnujudoa Kujamäen kanssa. Aluksi he vetävät tunteja yhdessä, mutta tarkoitus on, että jatkossa Jaatsi toimii vastuullisena valmentajana. Kujamäki kun vetää judon lisäksi seurassa myös karatea.

– Harrastin judoa joskus opiskeluaikoina. Sitten minulle tuli 20 vuoden tauko lajista, mutta innostuin uudestaan, kun huomasin, että täällä Tammelassa aloitellaan judotoimintaa, muistelee vihreävöinen Jaatsi.

Jaatsi kertoo pitävänsä judon fyysisyydestä, siitä että lajissa saa kunnolla vääntää ja kamppailla. Kujamäki kehuu judoa erinomaiseksi fysiikkalajiksi, joka nostaa kuntoa ja saa hien virtaamaan.

– Itselläkin on pudonnut painosta reilut kymmenen kiloa, hoikistunut Kujamäki kertoo.

Kujamäen mukaan judo sopii miehille ja naisille, lapsille ja varttuneemmillekin. Kunnon lisäksi laji nostaa itseluottamusta, kun fysiikka vahvistuu ja itsepuolustustaidot kohentuivat.

Laji lisää notkeutta, parantaa koordinaatiota ja opettaa kurinalaisuutta myös lapsille.

Forssa-Tammelan Jundokanissa harrastetaan judon lisäksi karatea ja kubodoa. Judossa on harrastajia reilut 20, karatessa 50 ja aseellisessa kamppailutaidossa kubudossa 10.

– Tavoitteena on, että tänä vuonna seuran harrastajamäärä nousee sataan, Kujamäki sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic