Lounais-Häme

Juha Koivulahti ohitti tutut nimet Tammelan kirkkoherravaalissa

Juha Koivulahti on Tammelan uusi kirkkoherra. Tammelan kirkkovaltuusto joutui äänestämään ennen kuin uuden kirkkoherran nimi selvisi.

Koivulahti sai kymmenen ääntä, Tammelan vs. kirkkoherra Päivi Aikasalo neljä ja Ypäjän kirkkoherra Vesa Parikka kolme ääntä. Vaali toimitettiin ns. välillisenä vaalina ensimmäistä kertaa Tammelassa.

Koivulahti on virkavapaalla Janakkalan seurakunnan kappalaisen virasta ja toimii tällä hetkellä Lopen seurakunnan vs. kirkkoherrana. Hän on ollut aiemmin pappina muun muassa Hyvinkäällä, Janakkalassa ja Lopella sekä sotilaspappina Parolassa.

Uusi kirkkoherra aloittaa virassa todennäköisesti huhtikuun alussa

Kirkkovaltuusto valitsi samassa kokouksessa kappalaisen virkaan Timo Leinosen seitsemän hakijan joukosta. Valinta oli yksimielinen. Leinonen toimii tällä hetkellä Tammelan seurakuntapastorina.

Tammelan seurakunta avaa seurakuntapastorin viran haettavaksi Leinosen siirtyessä kappalaiseksi. Kappalaisen virka on ollut täyttämättä jo jonkin aikaa, mutta tarve kolmelle papille on käynyt ilmeiseksi.

Samassa kokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden talousarvio. Väen vähenemisestä huolimatta seurakunnan talous on tasapainossa.

Pienten investointien lisäksi taloushallinnon Kipa-hanke ja kappalaisen viran kulut mahtuivat talousarvioon veroprosentin pysyessä 1,7 prosentissa. FL

Oikaisu 21.12. klo 17.10

Juha Koivulahti on Janakkalan seurakunnan kappalainen, ei kirkkoherra. Hän on tällä hetkellä virkavapaalla ja toimii Lopen vs. kirkkoherrana.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic