Lounais-Häme Ypäjä

Juha Kraaposta yläkoulun rehtori Ypäjälle

Jasmiina Sillanpää valittiin Ypäjän uudeksi kirjaston- ja sivistystoimenjohtajaksi.
Ypäjän kirjasto saa vuoden alussa uuden johtajan, joka ottaa myös sivistysjohtajan tehtävät vastuulleen. KUVA: Tapio Tuomela

Ypäjän kunnanhallitus valitsi sivistyslautakunnan esityksen pohjalta Kartanon yläkoulun rehtorin virkaan filosofian maisteri Juha Kraapon. Tällä hetkellä Kraapo toimii Kepolan koulun rehtorina Köyliössä ja Säkylän hallintopäällikkönä.

Rehtorin virkaa haki kaikkiaan seitsemän henkilöä, joista neljää haastateltiin. Kraapolla on työkokemusta opetusalalta yli 15 vuotta, josta yli puolet rehtorin virasta. Hän oli hakijoista ainoa, joka on toiminut rehtorin-sivistystoimenjohtajan yhdistelmätehtävässä. Valintaraati piti tätä seikkaa muun ansioituneisuuden, haastattelussa ilmi tulleiden seikkojen ja kokonaisharkinnan lisäksi koko organisaation etuna, kun tarkastellaan esimerkiksi sijaisjärjestelyjä ja omaa työskentelytasoa ylempää tuntemusta.

Kraapo valittiin virkaan viransijaiseksi ajalle 1.1.–31.3 2019 ja 1.4.2019 alkaen toistaiseksi. Hänen tulee toimittaa hyväksyttävä lääkärintodistus ja rikosrekisteriote 30 päivän kuluessa päätöksestä tiedoksisaannista tai valinta raukeaa. Viran koeaika on kuusi kuukautta tammikuun alusta kesäkuun loppuun. Varalle kunnanhallitus valitsi ypäjäläisen kasvatustieteiden maisteri Turo Järvelän.

Ensi lukuvuoden alusta Kraapon virkanimikkeeksi muuttuu yhtenäiskoulun rehtori.

Ypäjän sivistystoimen toimialapäällikkö Heikki Vainio jää eläkkeelle 1. huhtikuuta 2019. Hänen viimeinen työpäivänsä kunnan palveluksessa on 21. joulukuuta 2018.

 

Sivistyslautakunta esitti kirjaston- ja sivistystoimenjohtajan virkaan filosofian maisteri Jasmiina Sillanpäätä, jonka kunnanhallitus virkaan myös valitsi. Suomen kirjastoseuran hallituksessa toiminut Sillanpää on Heikki Vainion mukaan tehnyt kansainvälistä kirjastoprojektia ja hänellä on kirjastoalan koulutus. Sillanpää on toiminut muun muassa Nokian kaupungilla kirjastoalan projektitehtävissä.

– On harvinaista ellei ainutlaatuista, että kirjastonjohtajan ja sivistysjohtajan tehtävät yhdistetään kuten Ypäjällä. Siksi oli jo hakuvaiheessa selvää, että on hankalaa löytää tehtävään ihmistä, jolla on kokemusta sekä kirjastoalalta että sivistysjohtajan tehtävistä. Sillanpäällä ei ole kokemusta sivistysjohtajan tehtävistä, mutta hänellä on niistä tuntumaa projektien kautta, Vainio sanoo.

Vainion mukaan Kraapo ja Sillanpää tulevat tekemään jatkossa yhteistyötä.

– Sillanpää aloittaa virassaan 1. tammikuuta, mutta hänet ehkä palkataan jo aiemmin. Kraapokin tulee käymään tutustumassa Ypäjään ja tehtäviinsä ennen vuodenvaihdetta, Vainio kertoo.

Kirjaston- ja sivistystoimenjohtajan tehtävään haki kolme henkilöä, joista kahta haastateltiin. Sillanpäällä on kirjastonjohtajan virkaan pätevöittävä koulutus. Ypäjän va. kirjastonjohtaja Satu Leppälahti on jäämässä eläkkeelle. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat