Lounais-Häme

Juhannus ei tule ilman makkaraa ja uusia perunoita – Koronapandemia ei vaikuta suomalaisten juhannusherkutteluun

Makkara on suosittu juhannusruoka. Kuva: Juhani Salo
Makkara on suosittu juhannusruoka. Kuva: Juhani Salo

Suomalaiseen juhannuspöytään kuuluvat grillimakkara ja uudet perunat. Tämä käy ilmi HKScanin teettämästä tuoreesta Kesä ja ruoka -kyselystä. Herkkujen kärkikaksikosta miehillä voiton vie ylivoimaisesti makkara ja naisilla puolestaan uudet perunat, joskin makkara tulee selvänä kakkosena. Grillaaminen kuuluu myös juhannuksen viettoon, sillä 44 prosenttia vastaajista aikoo varmasti grillata.

Kesäkyselyyn vastanneista 40 prosenttia tietää jo hyvissä ajoin, mitä juhannuspöytään hankitaan. Juhannuksen suosikkiherkkuja ovat suosituimmuusjärjestyksessä grillimakkara, uudet perunat, salaatti, pihvit ja erilaiset kalaruuat. Nämä samat suosikit olivat kyselyn kärjessä, vietetään juhannusta sitten kotona tai mökillä.

– Vaikka koronapandemia ei vastaajien mielestä juurikaan vaikuta juhannuksen ruokaostoksiin, kertoi moni suosivan nyt erityisesti suomalaista ruokaa. Ruokakauppaostokset keskitetään myös yhdelle päivälle ja silloin hankitaan kerralla enemmän, HKScanin Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Mikko Järvinen kertoo.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic