Lounais-Häme

Juhlailta jäi ilman kruunua

Jääkiekko FPS-JHT 3–4 VL

Forssa

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. FPS ehti voittaa Suomi-sarjassa 11 ottelua putkeen, mutta tusinaa se ei saanut täyteen.

FPS nousi sunnuntaina kolmen maalin takaa ja oli lähellä voitto-osumaa sekä varsinaisella peliajalla että jatkoajalla. Lopulta JHT Kalajoelta otti kuitenkin voiton voittomaalikisassa, kun joukkueen kapteeni Juho Joki-Erikkilä sai lauottua Henri Viitalan taakse voittolukemiksi 3–4 (0–2, 2–1, 1–0, 0–0).

FPS:n valmentaja Asko Rantanen ei jäänyt tappiota harmittelemaan. Joukkue nappasi kärkipelistä pisteen vaikean alun jälkeen ja pääsee sarjakolmosena joulutauolle.

– Hieno nousu jätkiltä 0–3:sta. Taistelimme sitkeästi emmekä luovuttaneet. Kaikkiaan hieno kiekkopäivä Forssassa, tuumi päivällä FPS:n alumnijoukkueessa pelannut Rantanen.

FPS ja ex-fps-pelaajia vilisevä JHT tarjosivat yli 700-päiselle forssalaisyleisölle kiekkoviihdettä koko rahan edestä. Liukas ja kontrolloidusti pelannut JHT oli alussa niskan päällä, mutta FPS ei antanut periksi.

Vieraat veivät ensimmäisen erän kahdella maalilla Niklas Westerlundin ja Juho Joki-Erkkilän osumilla. Toisessa erässä näytti forssalaisittain pahalta, kun Jesper Ahlgren laukoi vieraat jo 0–3-johtoon.

Palloseura nousi peliin mukaan hetkeä myöhemmin tasavaajalla. Teemu Karjalainen teki esityön ja Aleksi Karlsson kavensi.

FPS teki maukkaan 2–3-osuman huippupaikkaan aivan toisen erän loppuun. Joni Vuorela syötti ja Jukka-Pekka Kurtelius laukoi yläpesään ohi FPS:ssäkin aikanaan torjuneen Petrus Lintosen.

Kolmannessa erässä kiivas tahti näkyi ja molemmilta joukkueilta alkoi olla bensa vähissä. Erän ainoan maalin teki kotijoukkue, kun Jukka-Pekka Kurtelius laukoi takanurkkaan 3–3-lukemat. FPS:llä oli vielä hyvä sauma voitto-osumaan ylivoimalla, mutta Lintonen kesti maalilla.

Viiden minuutin jatkoaika painetaan nykyään kolmella kolmea vastaan, mikä tuo tilaa kentälle ja avaa paikkoja. Molemmilla joukkueilla oli nytkin tilaisuudet ratkaista ottelu. Sekä JHT:n Henri Allen että FPS:n Eetu Salmela kolisuttivat tolppia, mutta lisää maaleja ei jatkoajalla nähty.

Voittolaukauskisakin meni pidemmän kaavan mukaan. Jatkoampujia tarvittiin, sillä joukkueiden kolmesta ensimmäisestä yrittäjästä vain JHT:n Jarno Palola ja FPS:n Teemu Karjalainen onnistuivat.

Jatkoampujissakin edettiin kolmanteen pariin. Kun Jukka-Pekka Kurtelius tällä kertaa epäonnistui ja JHT:n Joki-Erkkilä onnistui, peli oli viimein ohi.

FPS:n voittoputki katkesi, mutta vahvan syksyn pelannut forssalaisjoukkue pääsee hyvistä asemista tauolle. FPS on 53 pisteellä Suomi-sarjassa kolmantana edellään vain Ketterä ja eilinen vastus JHT.

– Täytyy sanoa, että onhan tämä meiltä ihan kympin syksy. Harva varmaan odotti – paitsi joukkue itse – että olisimme joulutauolla näin hyvissä asemissa, Rantanen sanoi.

Joukkue ei päässyt vielä huilimaan, sillä alkavalla viikolla harjoitellaan.

– Viikolla treenataan, sitten meillä on 4–5 päivän tauko. Sen jälkeen taas jatketaan.

FPS:n Suomi-sarjapelit jatkuvat 7. tammikuuta. FPS kohtaa silloin Limingassa paikallisen AIK:n.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic