Lounais-Häme

Juhlalehdestä poimittua: Tervetuloa uudet forssalaiset "Steven" ja "Mymmeli"

Paavolalaisen omakotitalon olohuoneesta näkyy lumista metsää ja pala puistoa. Se on Annariina Kurkelan lapsuudenmaisemaa ja siinä hän toivoo omien lapsiensakin kasvavan.

-Unelmoin jo, että me juodaan kahvia terassilla ja katsellaan, kun lapset leikkivät puistossa. No ihan niin rauhallista tuskin tulee olemaan. Mutta täällä on kaikki: metsät, puistot ja sukulaiset. Ei me täältä mihinkään lähdetä, hän sanoo.

Nyt ollaan Kurkeloiden olohuoneessa. 3-vuotias Eveliina katsoo Muumeja Markus-isän kanssa ja Annariinan sylissä on kaksi pienenpientä myttyä, ”Steven” ja ”Mymmeli”. Kaksosvauvat, tulevaisuuden forssalaiset, syntyivät 16.11. ja kotiutuivat päivää ennen haastattelua.

-Olihan se aika pamaus, kun selvisi, että vauvoja on tulossa kaksi. Isäntä ei ollut ensin uskoa raskaustestin tulostakaan, ja kun mentiin yksityiselle tarkistamaan asia, lukumäärä selvisi, Annariina nauraa.

Kun vauvat syntyivät, ensimmäinen tunne oli epäusko.

-Että voiko tämä olla totta, nyt ne ovat siinä ja kaikki on hyvin. Kaksosraskaudessa riskit ovat suuret ja kaikki olivat niistä vouhottaneet, mutta kaikki meni tosi hyvin, Annariina ja Markus kertovat.

 

Sekä Annariina että Markus ovat syntyneet Forssassa ja viettivät lapsuutensa omakotitalojen, puistojen ja lähipiirin maailmassa. Lapsilleen he haluavat samaa.

Forssassa on juuret ja hyvä kasvaa.

-Veli asuu lapsuuskodissani sadan metrin päässä, ja meidän nykyinen koti on tätini entinen talo. Vieressä on leikkipuisto, jossa leikittiin lapsena serkkujen kanssa, Annariina sanoo.

Se, millainen on maailma, johon lapset kasvavat, vähän jännittää Kurkeloita. Kaikki muuttuu, eikä tulevaisuudesta kukaan tiedä.

-Tietysti vähän pelottaakin. Sitä toivoo, että pystyy antamaan lapsille hyvät eväät: itseluottamusta, vahvuutta ja sisua, että kun maailma potkii, osaisi potkia takaisin. Sitten ei voi kuin toivoa, että kaikki menisi hyvin, Annariina sanoo.

Kurkelat viihtyvät kotona ja uskovat, että kaikki lähtee kodista. Siitä, että on hyvä arki, otetaan toinen huomioon, sanotaan heipat ja kiitokset.

-Eveliinallekin on korostettu, että elämässä pärjää tosi pitkälle, kun on kohtelias ja huomioi kanssaihmiset.

 

Juuri nyt perhe elää vauhdikasta arkea. Annariina on äitiysvapaalla omasta kauneusalan yrityksestä Bellahelmestä, Markus työskentelee lihanleikkaajana HK Scanilla. Arki on tässä ja nyt.

Ennen kaksosia Annariinan työpäivät venyivätkin helposti 12-tuntisiksi. Vauvojen myötä jokin kuitenkin muuttui.

-Kun aloin odottaa, ajattelin, että tämä on merkki minulle, että hidasta vähän. Tilanne pakotti himmailemaan ja huomasin, ettei maailma siihen kaadu. Työtä kyllä tarvitsen, olen parempi äiti niin, mutta usean lapsen kanssa en aio enää tehdä megapitkiä päiviä.

Kun Annariina palaa keväällä töihin, Markus jää kotiin vauvojen kanssa.

 

Forssa on Kurkeloille rakas. Vuosien varrella Paavolan kukkakedot ovat muuttuneet omakotitaloalueiksi, mutta perushenki kaupungissa on sama. Rauhallinen, turvallinen, läheinen.

Kurkelat ovat tyytyväisiä palveluihin ja harrastustarjontaan. Neuvolassa kaikki sujui hienosti, äitiyspolille pääsi heti ja monessa asiassa on joustettu. Ainoa, mikä heitä vähän jännittää on päivähoito ja lähikoulun kohtalo.

-Meille on sanottu, että ruvetkaa heti syntymän jälkeen hakemaan päivähoitopaikkaa, niin ehkä saatte molemmat lapset samaan. Saa nähdä. Toivon myös, ettei yhtenäiskoulua tule, se on ajatuksena hurja. Muuten täällä on kaikkea hyvin, Annariina sanoo.

Kun vauvat vähän kasvavat, Kurkeloita nähdään ainakin vauvauinnissa ja muskarissa. Muuten lapset saavat harrastaa omien kiinnostuksiensa mukaan.

-Ei olla mitään tarkemmin suunniteltu, kunhan heistä tulisi kunnon kansalaisia. Tosin olen itse ollut heppatyttö ja salaa toivon, että lapsetkin innostuisivat. Taisin itse käydä tallilla joka päivä. Vaikken ratsastanut, niin lantaa oli päästävä ainakin lapioimaan, Annariina sanoo.

 

Vielä nyt Kurkeloilla heräillään yöllä kolmen tunnin välein ja vietetään hiljaista kotielämää vauvojen tuhinasta nauttien. Annariina ja Markus uskovat, että arki asettuu uomiinsa pikku hiljaa.

-Eveliina sanoo vauvoille aina päiväkotiin lähtiessään ”heippa, olette rakkaita”. Silloin muistaa, että on kyllä etuoikeutettu ja onnekas olo, Annariina sanoo. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti