Lounais-Häme Forssa

Juhlamessu kokoaa seudun kuorot yhteen Forssan kirkkoon sunnuntaina

Suurkuorolla ja yhteislauluin kunniaa 100-vuotiaalle Forssan kirkolle 28.10.
Forssan kirkko on 100-vuotias.

Suomalaisen Messun juhlaversio kokosi Forssassa vuosi sitten yhteen yli satapäisen juhlakuoron, elähdytti osanottajia ja täytti Feeniksin osana virallista Suomi 100-ohjelmaa.

Kun iso harjoitustyön jälkeen stemmat ovat vielä muistissa, kutsui Forssan seurakunnan kanttori Tiina-Maria Kauppi kuorot taas yhteen konsertin merkeissä juhlistamaan 100-vuotiasta Forssan kirkkoa. Konsertti pidetään Forssan kirkossa sunnuntaina 28.10. klo 18.

Yhteisöllisyyttä ja laulun iloa korostavassa konsertissa mukana ovat seudun Veteraanikuorot, Kehrät, Kuhankeittäjät, Palava Pensas, laulajia Tammelasta, Jokioisilta, Humppilasta, Forssasta sekä Forssan Helluntaiseurakunnasta sekä Vapaakirkosta. Soittamassa on muusikkoja Palavasta Pensaasta ja Pyhästä Jysäyksestä.

Ohjelma koostuu kuoron esityksistä ja yhteislauluista, jotka kaikki sisältyvät Suomalaiseen messuun. Yhteislaulujen sanat löytyvät konsertin ohjelmavihkosesta, jota on jaossa ovilla klo 17 alkaen. Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti kerätään vähävaraisten lapsiperheiden jouluiloksi Forssan seudulla.

Messun laulut yhdistävät Kaupin mukaan maamme historiaa ja nykypäivää koskettavasti ja korostavat samalla yhteistyön merkitystä.

– Ne laulut ovat ihmisille hyvin rakkaita. Ne ovat jääneet elämään. Se alkuperäinen messu on ollut jo 20 vuotta, mutta muutama kappale on tullut Suomi100:n myötä lisää.

Fingerpori

comic

Uusimmat