Lounais-Häme

Jukka Jalonen nimesi maajoukkueen kotiturnaukseen - kahdeksan ensikertalaista

Helsinki
29.10.2018, 14:53

Urheilu-uutiset

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi palannut Jukka Jalonen nimesi 27 pelaajan miehistön Helsingin EHT-turnaukseen. Joukkueessa on peräti kahdeksan ensikertalaista.
Ensimmäistä kertaa Leijoniin valittiin maalivahti Veini Vehviläinen (Kärpät), puolustajat Petteri Lindbohm (Lausanne) sekä Teemu Kivihalme (Kärpät) ja hyökkääjät Arttu Ruotsalainen (Ilves), Juhani Tyrväinen (HIFK), Ville Leskinen (Kärpät), Oula Palve (TPS) ja Teemu Turunen (HPK).
Jalosen nimeämässä joukkueessa on kaksi maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja peräti 16 hyökkääjää.
– Iso ryhmä, jossa vastuuta jaetaan. Kotiturnauksessa varmaan suurin osa pelaajista pelaa kaksi ottelua kolmen sijasta, kierrätykseen uskova Jalonen kertoi.
– Suurin osa joukkueen pelaajista vaihtuu joulukuun Venäjän-turnaukseen, Jalonen lisäsi.
Joukkueessa on Suomen jääkiekkoliigasta 11, KHL:stä 12 ja Sveitsin liigasta kolme pelaajaa. Ruotsin liigasta mukaan mahtui HV 71:n Mikko Lehtonen.
KHL-pelaajista Marko Anttila, Mika Niemi ja Sakari Manninen edustavat Jokereita.
– Kokeneista pelaajista keskusteltiin muun muassa Sami Lepistön (Jokerit), Jesse Joensuun (Jokerit), Mika Pyörälän (Kärpät) ja Joonas Kemppaisen (KHL-liigan Salavat Julajev Ufa) kanssa. He olivat sitä mieltä, ettei vielä ole hetki tulla maajoukkueeseen. Katsotaan, tuleeko hetki kauden edetessä, Jalonen sanoi.

”Kovaa rumbaa”

Marraskuun alussa 56 vuotta täyttävä Jalonen toimi miesten maajoukkueen valmentajana 2007-08 ja päävalmentajana 2008-13. Hän luotsasi Leijonat maailmanmestaruuteen Slovakiassa 2011, mutta Jalosen kahtena viime päävalmentajavuotena Suomi jäi ilman MM-mitalia.
Kun Suomi toukokuussa 2013 hävisi Tukholmassa MM-pronssiottelun Yhdysvalloille, Jalosen paluuseen Leijoniin uskoi harva. Väistyvä päävalmentaja vaikutti perin juurin tympiintyneen Leijonaluotsin raskaaseen vastuuseen.
– Maajoukkueen valmentaminen on aika kovaa rumbaa. Siinä oli turhautumistakin mukana, eikä silloin ollut kivaa, Jalonen myönsi.
Miesten maajoukkuetehtävien jälkeen hän on valmentanut KHL:n Jokereita ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen maailmanmestariksi vuoden 2016 MM-kotikisoissa.
Alle 20-vuotiaiden päävalmentajana Jalonen näki läheltä sellaisten nykyisten NHL-suuruuksien kuin Sebastian Aho ja Patrik Laine kansainvälisen läpimurron.
– Tykkäsin siitä työstä. Nyt Suomeen on kasvanut uusi pelaajasukupolvi, joka voi voittaa kansainvälisissä turnauksissa, Jalonen kehui.
Suomi kohtaa Helsingin EHT-turnauksessa 8. marraskuuta Venäjän, 10. marraskuuta Tshekin ja 11. marraskuuta Ruotsin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic