Lounais-Häme

Julkaisu: Venäjä aloittanut Barentsinmerellä suuren sotaharjoituksen

Helsinki
14.06.2018, 11:42

Ulkomaat

Venäjä aloitti keskiviikkona suuren sotaharjoituksen Barentsinmerellä, kertoo Barents Observer -julkaisu. Harjoitus kestää ensi viikon loppuun asti.
Samalla maan läntisessä sotapiirissä ja Itämeren laivastossa harjoitellaan joukkotuhoaseiden torjuntaa, kirjoittaa Ilta-Sanomat viitaten uutistoimisto Tassiin.
Joukkotuhoaseiden torjuntaharjoitteluun osallistuu Iltasanomien mukaan yli 30 000 sotilasta. Harjoituksissa on Venäjän puolustusministeriön mukaan mukana myös Iskander-M-ohjusten ja S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien kuljetusalustoja sekä joukkotuhoaseiden torjuntaan tarvittavaa erikoiskalustoa, Ilta-Sanomat kirjoittaa

Pohjoisen laivaston suurin sotaharjoitus kymmeneen vuoteen

Venäjän Pohjoisen laivaston mukaan Barentsinmerellä käynnissä oleva sotaharjoitus on sen suurin kymmeneen vuoteen. Harjoitukseen osallistuu 36 sota-alusta tukilaivoineen ja noin 20 ilma-alusta. Lisäksi Kuolan niemimaalla valmiudessa on 150 erilaista raketti- ja tykistöasejärjestelmää.
Harjoituksen takia isoja alueita Barentsinmerellä on suljettu siviililaivoilta ja lentokoneilta.
Norjan armeijan tiedotuksesta kerrotaan Barents Observerille, että Norjalle ei ole kerrottu harjoituksesta. Norja kuitenkin tarkkailee tilannetta.
Barents Observerin sotaharjoitusuutisesta kertoi Suomessa Yle.
Barents Observer on toimittajien omistama itsenäinen Barentsin alueesta ja Arktisesta alueesta kirjoittava verkkojulkaisu.

https://thebarentsobserver.com/en/security/2018/06/36-russian-warships-sails-out-barents-sea
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005719102.html
https://yle.fi/uutiset/3-10253597

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic