Lounais-Häme

Julmin matkalla maineeseen

Ypäjäläisori Julminilla ei ole ikää kuin 6 vuotta, mutta kyytejä siltä alkaa löytyä vaikka mihin.

Forssan perjantairaveissa hevonen oli melkoisessa ylisarjassa, mutta otti siinäkin hallitun ykkösen. Ohjastaja Peter Lindrooskin innostui kehumaan ajokkinsa otteita siihen malliin, että tulevaisuudelta voidaan odottaa vaikka mitä.

– Hevonen on kehittynyt vuoden aikana hirmuisin harppauksin ja tällä menolla se juoksee pian avoimissa sarjoissa. Julminilla on sukua, vauhtia eikä ravivarmuudessakaan ole moitteen sijaa.

Pilvenmäen T4-peli oli tällä kertaa perin suosikkipitoinen eikä täysosumalla kuitannut kuin 6,20 euroa vaihdon ollessa 74 789,70 euroa.

Avauskohteen nappasi pelisuosikki Top Of The World, mutta varsin lähelle sitä pääsivät Hazelhem Hermes ja myöhään tilaa löytänyt Stricker. Voittajan jatkosuunnitelmista valmentaja Juuso Holttinen kertoi sen verran, että Killerin Eliitti ja Suur-Hollola ovat lähimmät tavoitteet.

Toisessa T4-lähdössä ei parhaasta parranpärinää jäänyt, sillä Seppo Markkulan ohjastama ja Anu Hakalan valmentama Rose Coger hallitsi juoksun jokaista metriä. Hieman ailahtelevasti esiintyneen tamman taustoja avannut valmentaja lupasi voittajahaastattelussa ainakin yhden asian.

– Ajoin sillä kerran yhden startin ja se ei tule toistumaan ainakaan 10 vuoteen, Anu kommentoi 8-vuotiasta tammaa, jota ohjastaja Markkula kuvasi keulapaikalta puolilaiskaksi.

Ratapeli päättyi lämminveristen 2 140 metrin ryhmäajoon ja se päättyi Enjoy´s Paycheckin ylivoimaiseen voittoon. Ori kiersi ensimmäisen kierroksen kolmatta ennen kuin pääsi johtavan rinnalle ja siitä saman tien keulaan. Lopun se tyylitteli 13,0-vauhtia karaten ylivoimaiseen voittoon.

– Kavereilla oli alussa vähän kiire, joten annoin niitten mennä ja annoin omanikin mennä halunsa mukaan. Tämä on sellainen peli, että sillä pitäisi pärjätä isommissakin ympyröissä, joten suunnitelmissa on lähteä pikapuoliin Ruotsin puolelle, Antti Veteläinen kertoi.

Päivän isorahaisimmassa lähdössä isä ja poika Koivunen nappasivat kaksoisvoiton siinä järjestyksessä, että Ollin ohjastama Shadow Of Brisbane oli ykkönen ja Harrin Fine By Me kakkonen. Voittoaika oli illan nopein eli 13,8. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic