Lounais-Häme

Jumalanpalvelukset toimitetaan videolähetyksinä, kirkollisissa toimituksissa voi olla enintään kymmenen henkeä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat antoivat seurakunnille ohjeet poikkeusjärjestelyistä koronavirusepidemian aikana.
Piispat suosittelevat, että jokaisen seurakunnan pääkirkko olisi videoidun jumalanpalveluksen jälkeen auki vähintään kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Kuvassa Humppilan kirkko. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Piispat suosittelevat, että jokaisen seurakunnan pääkirkko olisi videoidun jumalanpalveluksen jälkeen auki vähintään kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Kuvassa Humppilan kirkko. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat päättäneet, että jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi kirkoissa sanajumalanpalveluksina ja ne välitetään seurakuntalaisille videostriimauksina.

Piispojen ohjeistavat myös, että kirkolliset toimitukset hoidetaan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin. Seurakuntien työntekijät sopivat yhdessä perheiden ja omaisten kanssa kirkollisten toimitusten, kuten kasteen, vihkimisten tai hautajaisten järjestämisestä.

Ohjeen mukaisesti kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään kymmenen ihmistä. Hautajaistilaisuuksissa suositaan haudalla tapahtuvaa siunaamista.

Seurakuntien muu normaali viikkotoiminta keskeytetään toistaiseksi. Aina kuin mahdollista, seurakunnat siirtävät toimintaansa verkossa tapahtuvaksi.

– Tässä tartuntatautitilanteessa ja valtioneuvoston 16.3. päättämien uusien rajoitusten pohjalta on selvää, että säännöksiä on nyt sovellettava ajatellen erityisesti kansalaisten hyvinvointia ja terveyttä, piispat toteavat kirjeessään.

Kukin seurakunta hoitaa jumalanpalvelusten videolähetykset käytettävissään olevilla keinoilla. Seurakuntalaiset pääsevät jumalanpalvelukseen mukaan muodostamalla lähetykseen etäyhteyden.

– Ihmisten huoli koronaviruksen leviämisestä kasvaa päivä päivältä. Kirkon tehtävä tässä tilanteessa on olla ihmisten rinnalla ja välittää uskon ja toivon sanomaa. Vaikeinakin aikoina, ja ennen kaikkea silloin, kirkko jatkaa rukousta kansan ja koko maailman puolesta, piispat kirjoittavat.

Piispat suosittelevat, että jokaisen seurakunnan pääkirkko olisi videoidun jumalanpalveluksen jälkeen auki vähintään kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla olisi pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Piispat korostavat, että kyseessä ei ole yleisötilaisuus. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic