Lounais-Häme

Junasta kaatuneiden vetyperoksidikonttien vuodot saatiin tukittua Kouvolassa - suurin osa maahan vuotaneesta 100 litrasta saatiin otettua haltuun

Kouvola
09.11.2018, 06:43

Kotimaa

Suurin osa maahan vuotaneesta vetyperoksidista saatiin otettua haltuun Kouvolassa torstai-illan onnettomuuden jäljiltä.
Noin sata litraa vetyperoksidia pääsi vuotamaan, kun neljä junan kyydissä ollutta konttia kaatui kahden junanvaunun suistuttua teollisuusraiteelta Kullasvaaran teollisuusalueella.
Päivystävä palomestari Juhani Carlson kertoi aamuneljän jälkeen, että kaksi neljästä kontista on saatu siirrettyä pois ja loputkin saadaan nostettua lähitunteina. Kaikki vuodot on saatu tukittua. 90 litraa vuotanutta vetyperoksidia saatiin otettua haltuun.
Pelastuslaitoksen mukaan vuotanut määrä on niin pieni, ettei siitä aiheutunut merkittävää haittaa ympäristölle eikä myöskään vaaraa väestölle. Raivaustytöt eivät myöskään häirinneet normaalia junaliikennettä, koska kyseessä oli teollisuusraide.
Syytä vaunujen suistumiseen ei tiedetä. Suistuminen tapahtui varsin hiljaisessa vauhdissa.
Vetyperoksidi on pistävänhajuinen, väritön neste, jota käytetään teollisuudessa. Sille altistuminen hengitysteitse ärsyttää nenää ja kurkkua, nieltynä se voi olla hengenvaarallista.

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti