Lounais-Häme

Junioreille katettua treenitilaa

Eerikkilän urheiluopiston uusi harjoitushalli on jo käytössä. Ylipainehalli nousi pikavauhtia ison jalkapallohallin läheisyyteen.

Halli pystytettiin syys-lokakuun vaihteessa, ja on ollut parisen viikkoa aktiivisessa käytössä. Kupla rakennettiin lähinnä jalkapalloilijoille ja salibandypelaajille, mutta on toki muidenkin lajien harrastajien käytettävissä.

-Rugby-pelaajat kävivät juuri testaamassa hallia, ja he olivat tosi tyytyväisiä, kertoo Eerikkilän kiinteistöpäällikkö Petri Salo.

Reilut miljoona euroa maksanut harjoitushalli on Suomen nykyaikaisin ylipainehalli. Kyse ei ole mistään vanhanaikaisesta tunkkaisesta kuplasta, vaan hallissa käytetään uutta teknologiaa.

Hallissa on tehokas, suora 800 luksin led-valaistus, digitaalinen ilmanlaaduntarkkailu ja ilmastointi sekä Fifa 2 Star -tekonurmialusta.

Halli rakennettiin niin sanotulla ilmakennorakenteella, jolla on paras mahdollinen lämmineristyskyky. Talvipakkasilla hallin sisälämpötila pyritään pitämään kymmenessä asteessa, kesällä taas hallin sisällä voidaan pelata miellyttävissä lukemissa.

-Tarkoituksena on, että hallin sisälämpötila pysyy hellekeleilläkin 22–23 asteessa. Perinteissä kuplahalleissa lämpötila voi kesällä nousta 30 asteeseen, Salo sanoo.

Uuden hallin koko 75 x 45 metriä ja korkeus 14 metriä. Pelikentän mitta on 60 x 40 metriä, sen lisäksi hallissa on 9 x 45 metrin lämmittelyalue.

Hallin rakentamisella Eerikkilän urheiluopisto vastaa päälajiensa jalkapallo- ja salibandytoiminnan kasvuun. Jalkapallossa halli sopii harjoitteluun ja junioripeleihin. Salibandykäytössä halliin mahtuu samanaikaisesti jopa kolme kenttää.

-Talvella halli on lähinnä jalkapallokäytössä, kesällä salibandykäytössä.

Halli vapauttaa kapasiteettia Eerikkilän muista halleista ja lisää myös paikallisten seurojen mahdollisuuksia käyttää Eerikkilän palveluita.

-FJK on käynyt jo treenaamassa uudessa hallissa, Salo kertoo.

Vaikka ylipainehalli onkin nykyaikainen, vaatii se enemmän huoltoa ja tarkkailua kuin tavallinen urheiluhalli.

-Tällainen halli on vähän niin kuin ihminen. Tätä ei voi jättää pitkäksi aikaa yksin, sillä tämä tarvitsee huolenpitoa, Salo sanoo.

Salon mukaan ylipainehalli on enemmän säänsuoja kentälle kuin varsinainen hallirakennus. Hän uskoo, että ylipainehalli palvelee hyvin käyttäjiään, kunhan siitä pidetään hyvin huolta.

-Tämä tulee olemaan hyvä halli, kunhan saamme tehtyä kaikki pienet fiilaukset ja säädöt kuntoon, sanoo Salo.

Eerikkilän urheiluopistolla rakennetaan ahkerasti harjoitushallin valmistumisen jälkeenkin. Parasta aikaa on menossa vapaa-aikakohde Eerikkilä Resortin rakentaminen lähelle Leppilammen rantaa.

Alueelle rakennetaan kaksi huoneistohotellia ja seitsemän huvilaa. Ensimmäisen 16 huoneiston hotellin pitäisi valmistua ensi vuoden syyskuussa. Huvilat valmistuvat ensi vuoden jouluksi.

Toinen huoneistohotelli saadaan valmiiksi syksyllä 2018.

Lisäksi alueelle on optio rakentaa myöhemmin vielä seitsemän lomahuvilaa lisää.

Eerikilässä on suunnitteilla myös ravintolarakennuksen perusparannus, jossa kunnostettaisiin ravintolasali keittiöineen.

-Nämä työt on tarkoitus saada alkuun ensi vuoden aikana. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti