Lounais-Häme

Junioritoimintaan uutta potkua

 

Loimijoki Golfissa Ypäjällä on havahduttu junioripelaajien määrän hiipumiseen. Seura on madaltanut nuorten aloittamisen kynnystä muun muassa tekemällä alle 18-vuotiaille pelaamisesta lähes ilmaista. Tänä kesänä uusia harrastajia toivotaan lajin pariin junnukoulun kautta, jota vetävät Sami Leikkilä ja Matti Moisander.

-Junioripuolella on ollut vähän hiipumisen merkkejä. Moni aikuinenkin on innostunut lapsen harrastuksen kautta pelaamaan golfia ja nyt yritetään tehdä golfista koko perheen harrastus, Leikkilä taustoittaa.

Vanhat tekijät ovat siirtyneet opetuspuolelta sivuun ja nyt on Leikkilän sekä Moisanderin vuoro puhaltaa uutta henkeä. Kaksikko tunnetaan salibandyn puolelta ja monta vuotta valmentajana sekä Loimaalla että Forssassa toiminut Leikkilä on jo visioinut lajeja yhdistäviä juttuja.

-Aajatuksena on järjestää seurapäiviä myös muille seuroille kuin FoSulle. Saataisiin lapset ja vanhemmat käymään golfkentällä ja huomaan, kuinka rento ja mukava harrastus golf on. Missään lajissa Forssan seudulla ei riitä pelaajia tasoryhmiin. Jos lahjat ja motivaatio ei riitä joukkuepeleihin, golfista voisi löytää uuden harrastuksen. Golfissa voi tasoitusjärjestelmän ansiosta huonompikin pelaaja kilpailla menestyksekkäästi, Leikkilä huomauttaa.

Talviharjoitteluunkin Leikkilällä on tiettyjä suunnitelmia. Hän myös haaveilee Forssaan rakennettavasta lähipeliharjoittelualueesta, mutta sen toteutuminen on monen mutkan takana.

-Yksi ongelma on, että Ypäjälle kulkeminen Forssasta tai Loimaalta on junioreille hankalaa ja siihen tarvitaan kuljetusta. Lähipelipaikka Forssassa helpottaisi tätä ongelmaa. Harkinnassa on myös yhteiskuljetusten järjestäminen Ypäjälle, mikäli mukaan saadaan riittävästi innokkaita nuoria.

Lajin aloittamisen kynnys pyritään tekemään mahdollisimman helpoksi ja selväksi poluksi. Leikkilä opettaa junnukoululaisille alkeita. Jos aloittelevalla pelaajalla on taitoa ja intoa, seuran junioritoiminnasta vastaava Moisander alkaa opettaa tälle tarkempaa tekniikkaa. Leikkilä uskoo entisenä salibandyvalmentajana kykenevänsä vahvistamaan golfaajan henkistä puolta kilpailutilanteessa.

Golfin aloittaminen on tehty myös taloudellisesti helpoksi. Golfkoulun käyntikerta maksaa viisi euroa. Koulussa voi käydä kerran tai joka keskiviikko, se ei sitouta mihinkään. Pelaaja saa harjhoituksiin koulun kautta tarvittavat välineet. Golfin ajokortin eli green cardin pystyy suorittamaan koulun yhteydessä ja se on ilmainen alle 18-vuotiaille.

Aktiivijäsenen jäsenmaksu on 94,50 euroa vuodelta. Se sisältää alle 18-vuotiaille ilmaisen pelaamisen ja harjoittelun Ypäjän golfkentällä, vakuutuksen ja golflehden.

Jos nuori innostuu niin paljon, että haluaa alkaa pelaamaan, oman mailasetinkään ostaminen ei rokota liikaa lompakkoa. Leikkilän mukaan aloittelevalle suunnatun lasten kattavan mailasetin saa alle 50 eurolla.

Leikkilä toivoo, että junnukoulu näkyisi nuorten harrastajien määrän kasvuna viimeistään ensi kesänä. Junioreille järjestetään eri tasoisia kilpailuja, joten osallistusmiskynnys ei ole korkealla.

Mukaan kouluun toivotaan sekä tyttöjä että poikia. Leikkilä toivoo ennakkoilmoittautumisia, jotta hän osaa järjestää paikalle tarvittaessa riittävästi apuohjaajia. Edes ilmoittautuminen ei sitouta ja paikalle voi toki tulla ilmoittautumattakin.

Golfin junnukoulu järjestetään keskiviikkoisin klo 18-19.30 Ypäjällä osoitteessa Jaakkolantie 190. Ilmoittautua voi Sami Leikkilälle 050-545 1014. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic