Lounais-Häme

Junnut yhden seuran alle

Koripallo

Forssa

Forssalaisen koripalloilun yhteistyöhanke otti viikolla askeleen eteenpäin. Paljon on vielä kesken, mutta sekä Alku että FoKoPo näyttivät palaverissa vihreää valoa junioriyhteistyön syventämiselle.

Nyt näyttää siltä, että paikallinen koripalloväki alkaa viedä eteenpäin mallia, jossa Forssaan perustetaan uusi junioriyhdistys. Tämä olisi käytännössä uusi seura, jossa myös Alulla ja FoKoPolla on päätösvaltaa.

– Olen uskonut hankkeeseen koko ajan. Ymmärrän, ettei tämä ole helppo asia, kun on tunteet ja pitkät perinteet pelissä. Palaverin jälkeen tuli helpottunut olo, nyt näyttää lupaavalta. On hienoa, että minulla on ollut ihana ohjausryhmä, jonka kanssa olen saanut tehdä töitä, kertoo forssalaisen junnukoripalloilun kehittämistä ideoinut Kirsi Ylösmäki.

Yhteistyöhanke tähtää forssalaisen juniorikoripalloilun ja koko paikallisen koripalloilun kehittämiseen. Voimia yhdistämällä saadaan parempaa jälkeä ja voidaan nykytilannetta helpommin koota junioreiden taitotasoja vastaavia joukkueita. Näin saataisiin esimerkiksi helpommin joukkueet niille, jotka haluavat vain harrastaa ja toisaalta niille, jotka tähtäävät koripalloilussa huipputasolle saakka.

Vahva junnutyö on myös edustusjoukkueiden etu.

Forssan Alun varapuheenjohtaja, naisten Korisliigajoukkueen manageri Jyrki Tulander tukee hanketta, mutta sanoo, että selvitettävää riittää.

– Tässä on vielä sääntöjä ja sopimuksia sorvattavana. Sieltä on tullut ehdotuksia, joita tässä tarkastellaan. Ensi viikolla on asiasta taas palaveria, Tulander sanoo.

Tulanderin mukaan hankkeessa ajetaan nimenomaan pelaajan etua.

– Kaikki lähtee pelaajien parhaasta, siitä miten pystymme auttamaan pelaajia kehittymään parhaalla tavalla.

Forssan Koripojat on käsitellyt yhteistyötä jo seuran hallituksessa asti. Uusi junnuyhdistys sai peukut ylös.

– Teimme hallituksessa päätöksen, että voimme lähteä mukaan uuteen junioriyhdistykseen Alun kanssa, kertoo FoKoPon puheenjohtaja Arja Kotavuo.

Hänenkin mukaansa on vielä paljon selvitettävää, ennen kuin uutta seuraa käytännössä voidaan perustaa, muun muassa verotukseen ja yhdistyslakiin liittyviä asioita.

Puheenjohtaja Kotavuon mukaan hallituksen oli helppo hyväksyä yhteistyön lisääminen.

– Onhan tämä hyvä asia paikallisen koripalloilun kannalta, Kotavuo sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic