Lounais-Häme

Junttilalle Kultainen Kypärä

Jari Levosen 15 vuoden palkintosarja erotuomarina katkesi.
Julius Junttila edusti Suomea myös talven olympiaturnauksessa.

Mestarijoukkue Kärppien hyökkääjä Julius Junttila on kollegojensa mielestä jääkiekon Liigan runkosarjan paras pelaaja.

Pelaajayhdistys julkisti Kultainen Kypärä -palkinnon saajan keskiviikkona Tampereella.

Junttilasta tuli 32. Kultaisella Kypärällä palkittu pelaaja, sillä Pelaajayhdistys on palkinnut runkosarjan parhaan kaudesta 1986–87. Ensi kaudella Junttila ei ole mukana kisassa, sillä hän siirtyy KHL-seura Sibir Novosibirskiin.

Junttila oli Kärppien mestaruusjahdissa arvokas pelaaja myös pudotuspeleissä. Hän voitti pudotuspelien pistepörssin tehoin 8+6.

Junttila sai liigapelaajien äänestyksessä 718 ääntä, ja toiseksi sijoittunut seurakaveri Charles Bertrand sai 301 ääntä. Kolmas oli pistepörssin JYPissä voittanut Antti Suomela 273 äänellä.

Viime vuonna parhaan palkinnon sai Kärppien Mika Pyörälä ja vuonna 2016 Tapparan Kristian Kuusela. Palkittavien vaihtuvuus on säännönmukaista, sillä vain Juha Riihijärvi (1993, 1996) ja Kimmo Rintanen (1997, 2001) ovat voittaneet palkinnon kahdesti.

Jari Levosen 15 vuoden asema Liigan parhaana erotuomarina katkesi, koska pelaajat äänestivät Antti Bomanin Kultainen Pilli -palkinnon saajaksi.

Boman on vasta kuudes erotuomari palkinnon saajana, vaikka palkinnon historia kattaa 32 liigakautta. Levosen jälkeen toiseksi eniten valintoja on Seppo Mäkelällä, jonka pelaajat valitsivat parhaaksi 11 kertaa.

Tämän kauden äänestyksessä Boman sai 485 pistettä, ja toiseksi sijoittunut Levonen 430 pistettä. Ykkössijoissa Levonen oli Bomania edellä 60–59.

Pelaajayhdistys palkitsi myös runkosarjassa eniten maaleja tehneen puolustajan. Juha Rantasilan nimeä kantavan palkinnon sai TPS:n Ilkka Heikkinen. Hän teki kauden aikana 17 maalia. KalPan Mathew Maione jäi Heikkisestä kahden maalin päähän.

Kahtena edellisenä kautena puolustajista paras maalivainu oli Pelicansin Juha Leimulla, joka pelaa ensi kaudella Ilveksessä.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic