Lounais-Häme

Juosten jouluiloa lapsiperheille

Forssalainen ultrajuoksija Janne Korpela tempaisee lauantaina hyvän asian puolesta.

Kovakuntoinen Korpela järjestää urheilukentällä Jouluiloa-juoksun, jossa hän juoksee 12 tuntia ja kerää samalla kinkkuja alueen lapsiperheille. Tapahtuman sponsoriksi lähtenyt HK Scan on luvannut lahjoittaa kinkun aina kymmentä Korpelan juoksemaa kilometriä kohden.

-Sata kilometriä voisi olla sopiva tavoite, niin ei tarvitse juosta ihan veren maku suussa. Voi vaihtaa vaikka samalla muutaman sanan paikalle tulleiden kanssa, Korpela kertoo.

 

Korpela on lähdössä helmikuussa Espoossa juostavaan Endurance 24h -ultrakisaan. Lauantain hyväntekeväisyysjuoksu urheilukeskuksessa toimii hyvänä harjoituksena helmikuuta varten.

-Juostessa tulee mietittyä kaikenlaista, joskus ihan viisaitakin. Siinä lenkillä tuli ajatus hyväntekeväisyysjuoksusta, joka palvelee minua samalla valmistavana harjoituksena 24 tunnin kisaa varten.

Korpela kiertää lauantaina Lamminrannan urheilukentän rataa 12 tuntia. Liikkeelle hän lähtee aamulla kello 8 ja päättää urakan illalla kello 20.

Lahjoitettavat joulukinkut tulevat HK Scanin Forssan laitokselta. Hyvinvointikuntayhtymän lapsiperheiden kotipalvelussa työskentelevä Korpela ohjaa keräämänsä kinkut eteenpäin perheille.

Korpela toivoo, että mahdollisimman moni lähtee kannustamaan häntä urakassaan. Samalla voi juosta mukana kierroksen tai kaksi.

-Jos haluaa, voi ottaa mukaan pienen joululahjan. Ne luovutetaan lapsiperheiden vanhemmille. Olen työssäni huomannut, että lapsille saadaan monesti hankittua lahjat, mutta vanhemmat tinkivät omasta hyvinvoinnistaan, Korpela sanoo.

 

Korpela pääsee 12 tunnin Jouluiloa-juoksuun hyvässä iskussa. Paikat ovat kunnossa ja mieli virkeä.

-Jos ei tule mitään ongelmia, juoksun pitäisi mennä – ei nyt helposti, koska 12 tunnissa voi sattua kaikenlaista – mutta ainakin kivuttomasti. Paljon on siitä kiinni, miten saa kropan imemään energiaa, Korpela sanoo.

Korpela juoksi heinäkuussa 1 400 kilometriä erinomaisesti sujuneessa Suomi 100 -juoksussa. Palautuminen koitoksesta oli nopeaa, jo muutaman päivän päästä ultrajuoksija pystyi polkemaan treenin kuntopyörällä. Ensimmäisen pidemmän juoksulenkin hän juoksi reilun viikon päästä.

Korpela aikoo vetäistä hurjan ultran myös ensi kesänä.

-Osallistun heinäkuussa kuuden vuorokauden juoksuun Kauhajoella. Kierrämme kuusi vuorokautta 1,5 kilometrin lenkkiä nonstoppina. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic