Lounais-Häme

Forssassa kadonnut Niko pyöräili aamulla partiota vastaan – Nukkui yönsä hirvien kyttäyskopissa

Kuvituskuva.

Forssassa noin vuorokauden kateissa ollut 15-vuotias kehitysvammainen Niko löydettiin aamulla yhdeksän jälkeen Forssan Saviniemestä. Poika oli löydettäessä hyvässä kunnossa, vaikka olikin viettänyt yönsä ulkona.

– Yksi tutkinnan partioista ajeli sivuteitä Koijärven suunnalla, kun poika pyöräili heitä vastaan eli tuli siis käytännössä ihan syliimme. Poika oli hyvässä kunnossa ja käynyt jossain vaiheessa kaupassakin, kun eväitä oli matkassa. Yönsä hän arvioi viettäneensä hirven / peuran kyttäyskopissa. Yö oli kohtuukylmä, mutta hyvinvoiva nuori mies partiota vastaan tuli, rikoskomisario Tomi Repo Hämeen poliisista kertoo.

Sitä miksi poika Koijärvelle oli suunnannut hän ei itse osannut nimetä.

Pojalla ei ollut kännykkää mukana

Aamulla läpi yön jäljitetyn Nikon kintereillä oli Revon mukaan useita partioita, ja lisävoimia etsintöihin oli tulossa. Osa partioista sai pojan löydyttyä kääntyä takaisin kesken matkan.

-Partiot jakoivat alueita keskenään. Minkään vihjeen perusteella Koijärven suunnalla ei oltu. Yleensä etsintöjä helpottaa se, että kännykät ovat matkassa. Tässä tapauksessa kännykkää ei ollut, eikä poikaa pystytty paikantamaan. Etsintöjä tulee meille tasaisin välein, kun erityisesti näin marja-aikana eksytään, Tomi Repo kertoo.

Keskivaikeasti kehitysvammainen Niko katosi maanantaiaamuna, kun hän poistui omin lupinensa koulusta. Koulu oli ilmoittanut tapahtuneesta pojan huoltajalle, joka oli tehnyt ilmoituksen poliisille.

Juttua muokattu 25.8. klo 11.03. Lisätty tieto illan etsinnöistä

Juttua muokattu 25.8. klo 13.50. Tapahtumien kulusta on kerrottu Tomi Revon haastattelun pohjalta.

Lue myös: Aamulla kadonneen kehitysvammaisen pojan etsinnät jatkuvat yhä Forssassa – Vapepa saattaa liittyä yön aikana etsintöihin

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic