Lounais-Häme

Juuret kunnossa, jatkuvuus varmistettu

 

Taiteilijat Aino Kauranen ja Outi Silfvenius kiertävät Kuhankosken Killan vuosinäyttelyä. Tuttujen tekijöiden rinnalla on uusia ja vieraampia nimiä. Se ilahduttaa kahta konkaria, jotka ovat olleet mukana kuvataideyhdistyksen toiminnassa 1970-luvulta lähtien.

-Uudet tekijät on hyvä asia jatkuvuuden kannalta. Killalla on ollut ja on edelleen suuri merkitys tällä seudulla. Sillä ja taiteella on tehtävänsä tulevaisuudessakin, Kauranen toteaa.

Silfvenius on samaa mieltä.

-Näyttely tuo esiin Killan monipuolisuuden, tyylit ja tekniikat. Mukana on paljon tarinoita ja mielen maisemia, Silfvenius sanoo.

-Ja taitavasti toteutettuja töitä, kehaisee Kauranen.

Kilta ottaa vuosinäyttelystä hyvät vauhdit ensi vuoteen, jolloin se juhlii 70-vuotisjuhlavuottaan.

Puheenjohtaja Aila Heinilä paljastaa juhlavuoden suunnitelmista sen verran, että Kilta aikoo astua ulos Forssasta toimialueensa kaikkiin kuntiin.

-Näyttelytoimintamme on ollut liian Forssa-keskeistä eli haluamme näkyä myös muualla. Aiomme myös paneutua jäsenistön toiveisiin ja tarpeisiin sekä juhlia myös 100-vuotiasta Suomea.

Vuosinäyttelyssä on esillä esimakuna juhlavuodesta ja kuin yhdistyksen juurina neljä työtä Killan omista taidekokoelmista.

Vuosinäyttelyssä on mukana 75 työtä yhteensä 37 taiteilijalta. Mukana ovat Marjut Carlstedt, Unto Grönberg, Leena Haga, Merja Hartikainen, Tuula Marita Hartikainen, Pirjo Helin, Kauko Hellstén, Pirkko Hirsikangas, Arja Härmä, Erkki Ilvonen, Tuula Katajisto, Aino Kauranen, Eila Kulmala, Seppo Lagom, Pekka Leppälä, Marjut Leskinen, Ria Louhisola, Pekka Lyly, Eija-Liisa Löyttyniemi, Soili Mahlanen, Leena Miettinen, Harri Oinonen, Marija Partanen-Vainio, Terttu-Liisa Pullinen, Taina Riitto, Anna-Liisa Rikala, Hilkka Rutanen, Outi Silfvenius, Pirkko Teräväinen, Pirjo Tienhaara, Liisa Toivola, Auli Vaha, Ulla Viljanen, Vesa Viljanen, Juha Ågren, Sofia Ågren ja Leena Öfversten. FL

Kuhankosken Killan vuosinäyttely Forssan kaupunginkirjaston Vinkkelissä 3. huhtikuuta asti.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic