Lounais-Häme

Juuse Saros urakoi NHL-kaukaloissa helmikuussa

Nashville nousi voitoillaan tasaisessa sarjassa pudotuspeliviivan yläpuolelle ja keskustelu ykkösvahdin paikasta on kiihtynyt.
Nasville Predatorsin maalivahdilla Juuse Saroksella on riittänyt torjuttavaa. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire
Nasville Predatorsin maalivahdilla Juuse Saroksella on riittänyt torjuttavaa. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros aloitti helmikuussa yhdeksän ottelua joukkueensa kolmestatoista pelistä ja saldoksi tuli seitsemän voittoa, joiden siivittämänä Nashville nousi NHL:ssä pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Saroksen koko kauden torjuntaprosentti on 90,8 ja maaleja on keskimäärin mennyt 2,88, mutta helmikuun lukemat olivat 93,0 ja 2,33.

– Pelaaminen on tuntunut nyt tasaisen hyvältä ja tietenkin pääsee aina paremmin rytmiin, mitä enemmän pelaa. Joitain juttuja voi aina myös parantaa ja pelien jälkeen sitten katsoa videolta, mitä voisi tehdä toisin. Mutta ihan hyvältä on kyllä tuntunut, Saros kertoo.

Seitsemällä voittopelillään hän oli maalivahtien tilastoykkönen helmikuussa yhdessä Alex Stalockin (Minnesota) ja Marc-Andre Fleuryn (Vegas) kanssa.

Nashvillen ykkösvahti Pekka Rinne aloitti helmikuussa vain neljä ottelua, ja niistäkin yhdessä hänet vaihdettiin Sarokseen heti toisen erän alussa. Hänen koko kauden tilastolukemat ovat 89,5 ja 3,17

Maaliskuu on jatkanut tilannetta. Tiukassa otteluputkessa eli kolme peliä neljään päivään Saros on aloittanut kaksi ottelua ja tuli Edmontonia vastaan maalissa aloittaneen Rinteen tilalle kesken pelin.

Coloradoa vastaan (28/30 torjuntaa) Saros palkittiin ottelun kakkostähtenä.

– Joukkueenakin on ollut nyt tasaisempaa, eikä ole tullut oikein sellaisia ohipelejä. Eikä niitä voikaan tulla, kun on niin tiukkaa playoffviivalla, Saros korostaa.

Jo syksyllä Pohjois-Amerikan medioissa pohdittiin, onko ykkösmaalivahdin paikka Nashvillessa vaihtumassa. 24-vuotias HPK-kasvatti ei halua suuremmin spekuloida.

– Peli kerrallaan mennään edelleen. Pekka on huippumaalivahti ja minun pitää ansaita jokainen peli, Saros muistuttaa.

Rinne on myöntänyt, että tilanne on hänelle raskas, mutta toisaalta kokenut 37-vuotias maalivahti on korostanut, että haluaa ilman muuta pelata, eikä katsella otteluja vaihtoaitiosta.

Taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu kiivaana läntisessä konferenssissa ja maalivahtikaksikolle riittää työsarkaa. Maaliskuulle tulee 16 ottelua ja runkosarja päättyy 5. huhtikuuta.

– Siinä on muutama joukkue ihan parin pisteen sisällä, niin varmaan aika loppuun asti menee tiukille taistelu pudotuspelipaikoista, Saros ennakoi.

– Omasta pelaamisestani on vaikea sanoa, missä erityisesti olisin mennyt tällä kaudella selkeästi eteenpäin. Ehkä se on kokonaisvaltainen pelaaminen. Kokemuksen kautta se tulee, kun oppii lukemaan tilanteita. HäSa

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic