Lounais-Häme

Juuso Välimäen ensimmäinen NHL-maali syntyi kuin pikkupojan kuvitelmissa

Washington
18.10.2018, 09:07

Urheilu-uutiset

Calgary Flamesin Juuso Välimäen NHL-jääkiekkouran ensimmäinen maali syntyi melkein kuin hänen kuvitelmissaan pikkupoikana.
Välimäki, 20, teki NHL-uransa kuudennessa ottelussa ensimmäisen maalinsa, kun Calgary kukisti Boston Bruinsin 5-2. Välimäki ampui Calgaryn 3-0-johtoon, kun hänen laukauksensa lepatti maaliin Bostonin maalivahdin Tuukka Raskin hanskakäden kautta.
Välimäki teki ensin valelaukauksen ja ampui sitten vasemmalta kohti takaylänurkkaa.
– Tämä on mahtavaa. Uskomatonta, todella. Näin että paljon kavereita menee kohti maalia, joten ajattelin että minulla oli hyvä mahdollisuus. Sain hiukan onnekkaan pompun, mutta se kelpaa. Kun olin pikkupoika, kuvittelin aina tekeväni Stanley Cupin voittomaalin seitsemännen ottelun jatkoajalla. Mutta sinne asti ei pääse, jos ei tee ensimmäistä maalia, ja sitäkin harjoittelin, Välimäki sanoi Flamesin nettisivuilla.
Joukkuetoveri Michael Stone kävi hakemassa kiekon muistoksi. Pelin jälkeen Välimäki esitteli pukukopissa kiekkoa, jonka valkoiseen teippiin oli kirjoitettu ”Juuso Välimäki – 1st NHL Goal”.
– Kun olin nuorempi, minua neuvottiin laukomaan mahdollisimman paljon. Lauo, lauo, lauo. Kun kuvittelin nuorempana ensimmäisen maalini, sillä tavalla se meni sisään, yksinkertainen laukaus, Välimäki kertoi.
– Kun palasin vaihtopenkille, ja se näytettiin taululla, yleisön melu nousi aika kovaksi. Siinä vaiheessa tajusin asian. Ja tuntuu paljon paremmalta kun tietää, että saimme myös voiton, Välimäki kertasi.
Flamesin päävalmentaja Bill Peters kehui Välimäkeä.
– Juuso oli hyvä. Juuso on ollut hyvä pitkän aikaa. Olemme peluuttaneet häntä paljon harjoituskaudesta lähtien. Hän on pelannut paljon tähän mennessä, eikä hänen vauhtinsa ole hidastunut, Peters sanoi.
Flamesin Johnny Gaudreau laukoi NHL-uransa sadannen maalin, ja kokoonpanoon palannut Michael Frolik osui kahdesti.
– Kauden alku on ollut minulle vaikea. Jääkiekkoon kuuluu ylä- ja alamäkiä, ja alku ei ollut toivomani, mutta kausi on pitkä. Yritän tehdä kovasti töitä harjoituksissa ja kehittyä joka päivä. Toivottavasti tämä oli käänne parempaan, Frolik sanoi.

https://www.nhl.com/flames/news/post-game—quotables—171018/c-301048972

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic