Lounais-Häme Jokioinen

Juusto- ja viinijuhlilla hyvää ruokaa, seuraa ja musiikkia – Järjestäjät odottavat 850 osallistujaa

Juusto- ja viinijuhlien järjestäjien tavoitteena on 850 osallistujaa. Tapahtuman alaikäraja on 18 vuotta, mutta muuten osallistujien ikähaarukka on laaja. Järjestäjät uskovat, että Tuula Amberla houkuttelee mukaan erityisesti 40–50-vuotiaita kävijöitä.
Nicolas Jokinen ja Mikko Kallio kuuluvat Hyvä Pojat! -työryhmään, joka järjestää elokuussa Jokioisten juusto- ja viinijuhlat. He uskovat, että tapahtuman kävijämäärä kasvaa viime vuodesta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Nicolas Jokinen ja Mikko Kallio kuuluvat Hyvä Pojat! -työryhmään, joka järjestää elokuussa Jokioisten juusto- ja viinijuhlat. He uskovat, että tapahtuman kävijämäärä kasvaa viime vuodesta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten juusto- ja viinijuhlat ovat hyvän mielen tapahtuma, jossa on tarjolla hyvää ruokaa, seuraa ja musiikkia. Näin jälleen ensi elokuussa pidettävää tapahtumaa kuvaavat sen järjestävään Hyvä Pojat! -työryhmään kuuluvat Mikko Kallio ja Nicolas Jokinen. Lisäksi työryhmään kuuluvat Timo Kallio ja Harri Välimaa. Kaikki ryhmät jäsenet ovat Forssan seudulta.

– Työryhmämme järjestää tapahtuman nyt toista kertaa, sillä otimme vetovastuun viime vuonna. Kaikkiaan juhlat järjestetään neljättä kertaa, Kallio ja Jokinen kertovat.

Juusto- ja viinijuhlat järjestetään lauantaina 24. elokuuta tuttuun tapaan Jokioisten Kartanonpuiston pihapiirissä. Ovet avautuvat kello 17, ja meno jatkuu kello 1.30 asti.

Kallion ja Jokisen mukaan tapahtuman antiin kuuluu kattava juustopöytä ja viinejä, ja tarjontaan on tarkoitus panostaa vielä enemmän kuin viime vuonna.

– Tarjolle tulee kolme valkoviiniä ja kolme punaviiniä. Juustolajikkeita on yli kymmenen, ja ne ovat paikallisia tuotteita. Erikoisin juusto on Kartanon Meijerin salmiakkicheddar, mutta kokeilevien makujen lisäksi valikoimiin kuuluu perinteisiä juustoja, Kallio ja Jokinen sanovat.

Tapahtumassa kuullaan neljää artistia. Lulu-hitillään suosioon noussut Tuula Amberla nousee lavalle laulamaan, ja Harri ja Ville -show:sta tunnetut Harri Välimaa ja Ville Juhola viihdyttävät yleisöä ja juontavat tapahtuman. Forssalaistaustainen ja indie-rockia soittava tulevaisuuden tähti Joel Judah kuuluu tapahtuman esiintyjiin, ja lisäksi juhlissa kuullaan suuren suosion saavuttanutta paikallista Kasper ja Marko -duoa.

Tapahtumassa on A-oikeudet, ja juustojen lisäksi tarjolla on myös muuta purtavaa, kuten liharuokaa. Luvassa on myös leipäpöytä.

Viime vuonna juusto- ja viinijuhlat keräsivät 750 kävijää, ja nyt järjestäjien tavoitteena on 850 osallistujaa. Tapahtuman alaikäraja on 18 vuotta, mutta muuten osallistujien ikähaarukka on laaja. Kallio ja Jokinen uskovat, että Tuula Amberla houkuttelee mukaan erityisesti 40–50-vuotiaita kävijöitä.

Kallion ja Jokisen mukaan viime vuoden juusto- ja viinijuhlat onnistuivat hyvin, mutta pientä parannettavaa jäi täksi vuodeksi pisuaarien toimintaan ja tapahtuman yleiseen jouhevuuteen. Täksi vuodeksi he lupaavat hoitaa myös nämä asiat kuntoon.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa 3. kesäkuuta.

– Juhlille on mahdollista tehdä myös pöytävaraus, ja yritykset voivat tuoda tapahtumaan yhteistyökumppaneitaan, järjestäjät vinkkaavat.

Jokioisten juusto- ja viinijuhlien lisäksi Hyvä Pojat! -työryhmä tunnetaan syksyisin järjestettävästä Forssa Hip Hop Fest -tapahtumasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic