Lounais-Häme

Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan Hietaniemessä - Weekend-festivaali on herättänyt paljon jälkipyykkiä

Helsinki
20.08.2018, 19:42

Kotimaa

Helsingin juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoituksen tekemistä viikonlopun epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan, kertoo seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik STT:lle.
Nadbornik kuvailee festivaalin aikana tapahtuneita vahinkoja poikkeuksellisiksi. Muun muassa hautausmaalla olevaa kivimuuria vahingoitettiin. Muuri erottaa luterilaisen seurakunnan ja juutalaisen seurakunnan hautausmaat.
Tietoa epäillystä tekijästä ei ole, mutta Nadbornik sanoo seurakunnan harkitsevan myös vahingonkorvausvaatimuksen tekoa Weekend-festivaalille. Seurakunta käy asiasta keskustelua lähiaikoina.
Weekend järjestettiin viikonloppuna hautausmaan läheisyydessä Hietaniemen rannalla.
Weekend-festivaalin tiedottaja Tomi Lindblomin mukaan festivaali suhtautuu väitteisiin vakavasti.
– Asian selvittely on vielä meillä kesken. Suhtaudumme väitteisiin vakavasti ja selvitämme asian. Juuri nyt meillä ei ole asiasta tarkempaa tietoa, mutta selvitämme, mistä on kyse, Lindbolm sanoo.
”Hautausmaa saarrettiin”

Weekend-festivaalin järjestelyt ovat herättäneet kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.
Poliisin mukaan festivaali ei kuitenkaan ollut ”sikailujuhla”.
– Aina näihin liittyy lieveilmiöitä, kun on paljon porukkaa liikkeellä, mutta ei tämä mikään sellainen sikailujuhla ole ollut, arvioi komisario Henri Helminen STT:lle myöhään lauantai-iltana.
Juutalaisen hautausmaan lisäksi Hietaniemen hautausmaalla tapahtuneet asiat ovat herättäneet keskustelua.
Hietaniemen hautausmaa joutui käytännössä saarroksiin festivaalin takia, kerrottiin Helsingin seurakuntien sivuilla tänään julkaistussa tiedotteessa.
– Musiikkifestivaalin massiiviset turvajärjestelyt ja aitaamiset tulivat yllätyksenä hautausmaalle, koska tiedonkulku ei toiminut toivotulla tavalla — suurin haitta festivaalista aiheutui haudoilla kävijöille, kirjoitettiin tiedotteessa.
Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki kertoi kannattavansa kaupunkikulttuuria, mutta festivaalin järjestäjien ja Hietaniemen hautausmaasta vastaavien pitäisi pystyä yhdessä parempiin järjestelyihin.
– Monta asiaa tehtiin jo nyt hyvin, mistä kiitos Weekend festivaalin järjestäjille, Rintamäki sanoi tiedotteessa.
Festivaalin organisaatio puolestaan kertoi lauantai-iltana tiedotteessaan, että se on noudattanut Hietaniemen hautausmaan toiveita tapahtumajärjestelyissä.
KomisarioHelminen kertoi STT:lle lauantaina, että Hietaniemen hautausmaa-alueella järjestystä ovat ensisijaisesti ylläpitäneet tapahtumaorganisaation järjestyksenvalvojat.

https://www.helsinginseurakunnat.fi/uutiset/weekend-musiikkifestivaali-haittaa-kulkua-hietaniemenhautausmaalle

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti