Lounais-Häme

Jykevä ja periksiantamaton - kuten oli mies itsekin

Vuorineuvos, rakennusyrittäjä Armas Puolimatka sai Humppilan Myllynkulmalle muistomerkin, joka huokuu sekä yrityspatruunan poikkeuksellista luonnetta että merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle.

Muistomerkin toteuttamisesta vastannut taiteilija Heljä Liukko-Sundström kertoo halunneensa muistomerkkiin henkilökohtaisuutta ja lämpöä.

-Laatan tekstissä kerrotaan, kuinka Armas kävi Myllynkulmassa kansakoulua, kalasti ja viihtyi jokivarressa. Halusin tuoda esiin Myllynkulmaa Puolimatkan kasvuympäristönä, Liukko-Sundström kertoo.

 

Kontrastia tuo muistomerkin kiven jykevyys ja jämäkkyys.

Kunnallisneuvos Esko Tonteri totesi muistomerkin paljastustilaisuudessa, että jykevä ja periksiantamaton oli myös vuorineuvos Puolimatka.

-Hän oli näkijä ja tekijä samassa persoonassa. Kun nämä kaksi ominaisuutta yhdistyivät saumattomasti, syntyi suomalainen menestystarina.

-Enonsa perheessä Myllynkulmalla Puolimatka oppi yritteliääksi, säästäväiseksi ja ahkeraksi. Näillä kaikilla ominaisuuksilla oli valtavasti merkitystä myöhemmässä elämässä.

 

Armas Puolimatkan poika Rauno Puolimatka oli isänsä muistomerkistä erittäin hyvillään.

Puolimatkan mukaan Humppilalla ja Forssalla oli hänen isälleen erityinen merkitys.

-Tämä oli isälle todella läheinen paikka. Kävimme täällä paljon, kun olin lapsi. Joka joulu tulimme Forssaan tapaninpäivänä, Puolimatka muistelee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic